Z ryb si uděláme filety (vykuchanou rybku bez hlavy přidržíme za ocas a přejedeme nožem nad páteří), které naložíme na cca 3 dny do kyselého nálevu.
Nálev: 0,6 l vody, 0,4 l octa, 2 lžíce soli, 2 lžíce cukru. celý pepř 20 kul., bobkový list 5 ks, nové koření 10 kul., 2 lžičky hořčičného semínka, necháme přejít varem a studeným zalijeme filety z ryb.
Po třech dnech nakrájím filety na kousky, přidám nakrájenou povařenou kořenovou zeleninu ve slané vodě, nakrájenou cibuli, bílý jogurt, majolku, dle chuti plnotuč.hořčici, sůl, pepř, případně malinko cukru.
Snadno se takto dají zpracovat i malé plevelné rybky z našich vod.
Z 1,5 kg ryb jsem měla 2,5 kg salátu.
Nálev: 0,6 l vody, 0,4 l octa, 2 lžíce soli, 2 lžíce cukru. celý pepř 20 kul., bobkový list 5 ks, nové koření 10 kul., 2 lžičky hořčičného semínka, necháme přejít varem a studeným zalijeme filety z ryb.
Po třech dnech nakrájím filety na kousky, přidám nakrájenou povařenou kořenovou zeleninu ve slané vodě, nakrájenou cibuli, bílý jogurt, majolku, dle chuti plnotuč.hořčici, sůl, pepř, případně malinko cukru.
Snadno se takto dají zpracovat i malé plevelné rybky z našich vod.
Z 1,5 kg ryb jsem měla 2,5 kg salátu.
Comment