V poslední době se velice rozšířil prodej výborné rybičky jménem Pangasius. Rybka je to fakt moc dobrá, prodává se nejčastěji ve formě zmražených"ledovaných" filet bez kůže a hlavně bez kostí a bez rybího zápachu.
Ráda bych vám nabídla dva recepty, které jsou přípravou podobné, ale ve finále každý jiný!
Rybí pozdrav z Palerma aneb pangasius na italský způsob
600g filet z pangasia
2 lžíce oleje
3 větší stroužky česneku
1 cibule
150g Gorgonzoly nebo Nivy
12%smetana na vaření
sůl, oregáno
olivy(nemusí být, záleží na oblibě)
V pekáči na oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidáme rozemnuté oregáno. Do tohoto základu vložíme rozmražené, osušené filety, lehce osolíme (pozor sýr je dost slaný)posypeme sýrem a dle chuti pokrájenými olivami. Zalijeme smetanou a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 30-45 minut. Podáváme s těstovinovou nebo obyčejnou rýží.
Rybka Řeka Zorby aneb pangasius na řecký způsob.
600g filet z pangasia
2 lžíce oleje
3 větší stroužky česneku
1 cibule
4-6 rajčat(mohou být i nakládaná)
40g másla
sůl, petrželka, mletý(raději bílý) pepř
citrónová šťáva, oregáno
V pekáči na oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a rozemnuté oregáno. Do tohoto základu vložíme rozmražené, osušené filety, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Na ryby navršíme oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme.
Povrch posypeme jemnými lupínky másla, přiklopíme a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 30-45 minut.
Pokud použijeme čerstvá rajčata, můžeme povrch posypat před dopečením strouhaným Eidamem(nebo jiným sýrem). V případě, že jsme použili nakládaná rajčata, máme hodně omáčky, do které můžeme před koncem úpravy přidat pár pokrájených černých oliv.
Podáváme opět nejlépe s těstovinovou nebo obyčejnou rýží, případně můžeme zaexperimentovat i s kuskusem.
Doufám, že si rybičky oblíbíte, tak jako moje nenasytná rodinka.
Iva Ver.
Ráda bych vám nabídla dva recepty, které jsou přípravou podobné, ale ve finále každý jiný!
Rybí pozdrav z Palerma aneb pangasius na italský způsob
600g filet z pangasia
2 lžíce oleje
3 větší stroužky česneku
1 cibule
150g Gorgonzoly nebo Nivy
12%smetana na vaření
sůl, oregáno
olivy(nemusí být, záleží na oblibě)
V pekáči na oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidáme rozemnuté oregáno. Do tohoto základu vložíme rozmražené, osušené filety, lehce osolíme (pozor sýr je dost slaný)posypeme sýrem a dle chuti pokrájenými olivami. Zalijeme smetanou a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 30-45 minut. Podáváme s těstovinovou nebo obyčejnou rýží.
Rybka Řeka Zorby aneb pangasius na řecký způsob.
600g filet z pangasia
2 lžíce oleje
3 větší stroužky česneku
1 cibule
4-6 rajčat(mohou být i nakládaná)
40g másla
sůl, petrželka, mletý(raději bílý) pepř
citrónová šťáva, oregáno
V pekáči na oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a rozemnuté oregáno. Do tohoto základu vložíme rozmražené, osušené filety, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Na ryby navršíme oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme.
Povrch posypeme jemnými lupínky másla, přiklopíme a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 30-45 minut.
Pokud použijeme čerstvá rajčata, můžeme povrch posypat před dopečením strouhaným Eidamem(nebo jiným sýrem). V případě, že jsme použili nakládaná rajčata, máme hodně omáčky, do které můžeme před koncem úpravy přidat pár pokrájených černých oliv.
Podáváme opět nejlépe s těstovinovou nebo obyčejnou rýží, případně můžeme zaexperimentovat i s kuskusem.
Doufám, že si rybičky oblíbíte, tak jako moje nenasytná rodinka.
Iva Ver.
Comment