Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vánoční naložený smažený kapr od Hančí

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vánoční naložený smažený kapr od Hančí

    Vánoční, naložený, smažený kapr OD HANČÍ
    Přestože si letos, kvůli dietce, bohužel nedám, nabízím náš recept na vánočního kapra.
    Možná ho někdo už znáte,ale pro někoho může být inspirací.Vyzkoušeli jsme i lososa a taky to bylo dobré.

    Děláme ho večer, před Štědrým dnem.
    Očištěného kapra rozkrájíme na porce,podle zvyklosti.
    Každou porci kapra, trochu potřeme prolisovaným česnekem,všechny kusy dáváme do mísy,posypeme 1 nadrobno nakrájenou cibulí a zalijeme jakýmkoliv pivem.
    Necháme odležet, do druhého dne.
    Na Štědrý den porce kapra vyjmeme,necháme, jen tak v ruce, trochu okapat,setřeme cibuli,pokud zůstala na rybě,
    pak osolíme,
    dáme klasicky, ihned do hladké mouky ,
    do rozšlehaného vejce, naředěného trochou té zálivky,samozřejmě bez cibule,
    pak do strouhanky
    a smažíme jako obvykle.

    Česnek pohltí pach rybiny a bahna a pivo pohltí pach česneku a ryba je šťavnatá a křehká

    Kdysi asi před 30-ti lety,mi tento velice jednoduchý recept, poradila kamarádka a nám tak zachutnal,že ho tak už děláme pořád,vlastně nám normálně, už ani tolik, nechutná.
    Tak jestli máte chuť, vyzkoušejte a budu ráda,jestli vám bude taky tak chutnat.Ahoky :P :P :P
    __________________
    Hančí
    anina s.

  • #2
    Janí,dík,no to mě taky mohlo napadnout!!!
    Hančí

    Comment


    • #3
      Hančí, napadlo mě, že Ti to nebude vadit a že Tě to napadne, ale když jsem to četla a kopírovat a vkládat je jedna z mála věcí, co mi jde
      tak jsem to udělala...
      Zdravím.
      anina s.

      Comment


      • #4
        Děkuji za inspiraci, určitě letos vyzkoušíme. Už se těším.

        Comment

        Pracuji...
        X