Zkusila jsem jiný postup než dělávám, je to vynikající. Lze použít nakládané houby na kyselo, pak samozřejmě vynecháme ocet.
Potřebujeme : houby 300g,, drcený kmín, sůl,2 cibule, sádlo, 1 l silného chladného vývaru/ nutnost/ ocet, 100 g hl. mouky, šlehačka nebo kysaná smetana..
Houby podusíme s drceným kmínem a solí..cca 10 min. na části sádla, nebo oleje/ sádlo nemá chybu/
V druhém kastrolu na zbytku tuku zpěníme cibuli, přidáme hl. mouku a opražíme v jíšku...zalejeme chladným vývarem, prošleháme a necháme vařit 20 min, přidáme podušené houby a ocet, vařím dalších 10 min.
Nakonec zašleháme smetanu. Oproti receptu přidávám malinko cukru.
Omáčka se nikdy nesrazí, pokud před přidáním smetany je dostatečně osolená a taky ocet je již provařen....... píše P.Stupka a je to pravda.
Potřebujeme : houby 300g,, drcený kmín, sůl,2 cibule, sádlo, 1 l silného chladného vývaru/ nutnost/ ocet, 100 g hl. mouky, šlehačka nebo kysaná smetana..
Houby podusíme s drceným kmínem a solí..cca 10 min. na části sádla, nebo oleje/ sádlo nemá chybu/
V druhém kastrolu na zbytku tuku zpěníme cibuli, přidáme hl. mouku a opražíme v jíšku...zalejeme chladným vývarem, prošleháme a necháme vařit 20 min, přidáme podušené houby a ocet, vařím dalších 10 min.
Nakonec zašleháme smetanu. Oproti receptu přidávám malinko cukru.
Omáčka se nikdy nesrazí, pokud před přidáním smetany je dostatečně osolená a taky ocet je již provařen....... píše P.Stupka a je to pravda.
Comment