Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Hlíva ústřičná po italsku

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Hlíva ústřičná po italsku

    Hlíva ústřičná po italsku
    500 g hlívy ústřičné, 200 g anglické slaniny, rajský protlak nebo kečup (asi 2 lžíce), 100 g šunky, 2 rajčata, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, mouka, sůl, pepř, majoránka, špetka cayenského pepře
    Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a na oleji zvolna osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zezlátnout. Přidáme na proužky nakrájenou a propláchnutou hlívu (krájíme přes vlákna), mírně osolíme, přidáme protlak a dusíme. Podle potřeby podléváme. Hlíva zůstane poloměkká.
    Přidáme na čtvrtky nakrájená, oloupaná rajčata, majoránku a zaprášíme polohrubou moukou. Na závěr přidáme na nudličky nakrájenou šunku a podle chuti dosolíme a okořeníme cayenským pepřem.
    Podáváme s těstovinami (špagety, tagliatelle, penne a pod.) a sypeme strouhaným sýrem,nejlépe parmazánem.
    Ahojky VŠEM
    Věrka
Pracuji...
X