Krkonošské kyselo ( cca 8 porcí)
Na chlebový kvásek: 100 g žitné mouky, 200ml vl.vody,20g droždí, lžička cukru
50 + 10 g sádla, 1 větší cibule,
1 hrst sušených a 2 hrsti hub čerstvých pokrájených nebo z nálevu,
500 g brambor,
smetana, 3 vejce,
sůl, drcený kmín, pepř, cukr, ocet.
Nejprve si uděláme kvásek z uvedených surovin (Pozor ať nemáte "Hrnečku vař"!)
Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do slabě růžova, zalijeme 2 l vody, přidáme houby
a nakrájené brambory, sůl, kmín.
Když jsou brambory napůl vařené přidáme vykynutý kvásek, rozmícháme, povaříme.
Potom přidáme smetanu a nakonec vejce usmažená na 10g sádla, ne zcela dotuha.
Dochutíme Podravkou nebo jiným oblíbeným dochucovadlem, případně pepřem,
já cukr a ocet nedávám ale každý máme jiné chutě
Na chlebový kvásek: 100 g žitné mouky, 200ml vl.vody,20g droždí, lžička cukru
50 + 10 g sádla, 1 větší cibule,
1 hrst sušených a 2 hrsti hub čerstvých pokrájených nebo z nálevu,
500 g brambor,
smetana, 3 vejce,
sůl, drcený kmín, pepř, cukr, ocet.
Nejprve si uděláme kvásek z uvedených surovin (Pozor ať nemáte "Hrnečku vař"!)
Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do slabě růžova, zalijeme 2 l vody, přidáme houby
a nakrájené brambory, sůl, kmín.
Když jsou brambory napůl vařené přidáme vykynutý kvásek, rozmícháme, povaříme.
Potom přidáme smetanu a nakonec vejce usmažená na 10g sádla, ne zcela dotuha.
Dochutíme Podravkou nebo jiným oblíbeným dochucovadlem, případně pepřem,
já cukr a ocet nedávám ale každý máme jiné chutě
Comment