Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Krkonošské kyselo

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Krkonošské kyselo

    Krkonošské kyselo ( cca 8 porcí)
    Na chlebový kvásek: 100 g žitné mouky, 200ml vl.vody,20g droždí, lžička cukru
    50 + 10 g sádla, 1 větší cibule,
    1 hrst sušených a 2 hrsti hub čerstvých pokrájených nebo z nálevu,
    500 g brambor,
    smetana, 3 vejce,
    sůl, drcený kmín, pepř, cukr, ocet.
    Nejprve si uděláme kvásek z uvedených surovin (Pozor ať nemáte "Hrnečku vař"!)
    Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do slabě růžova, zalijeme 2 l vody, přidáme houby
    a nakrájené brambory, sůl, kmín.
    Když jsou brambory napůl vařené přidáme vykynutý kvásek, rozmícháme, povaříme.
    Potom přidáme smetanu a nakonec vejce usmažená na 10g sádla, ne zcela dotuha.
    Dochutíme Podravkou nebo jiným oblíbeným dochucovadlem, případně pepřem,
    já cukr a ocet nedávám ale každý máme jiné chutě
    Attached Files
    Last edited by Alena Jankova; 22.08.2010, 21:15.
    Alena J

  • #2
    Alenko, již delší dobu jsem se chystala Krkonošské kyselo uvařit, jelikož ho vařili "Kluci v akci" a vypadalo to moc dobře. Ale pořád jsem se neměla k tomu, najít si recept. Včera jsem tady uviděla ten tvůj, tak jsem hned dneska kyselo uvařila a je to velká mňamka, můj muž si 2x přidal a syn se nejdřív díval nedůvěřivě, ale přidal si taky. Moc děkuji za tento recept.

    Comment


    • #3
      Petrulinko to jsem ráda, že vám chutnalo, je to starý osvědčený recept a díky tomu, že jsem ho sem vložila, nemusím příště hrabat v sešitech .
      Alena J

      Comment

      Pracuji...
      X