Oznámení

Collapse
No announcement yet.

HOUBOVÝ SALÁT - zavařený

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • HOUBOVÝ SALÁT - zavařený

    Děvčata než to sem dorazí nafilmované, tak to bude trvat a protože je to dobrý, tak to zatím dám sem.
    75 dkg hub, 50 dkg paprik (2barvy), 25 dkg cibule, až 8 dkg cukru krystal nebo krupice(radši dejte méně, vždycky můžete dodat), 80 ml octa 8%, 80 ml oleje, 20 dkg ostrého kečupu, 3/4 lžičky pepře, 3/4 lžičky nového koření, 2 bobkové listy, 2 lžičky soli, ale klidně i víc.
    Houby nakrájíme na menší kousky, uvaříme téměř do měkka v neslané vodě, propláchneme a dáme stranou.
    Nakrájenou cibulku zesklovatíme na oleji, přidáme na proužky nakrájenou papriku, houby, koření a dusíme pod pokličkou asi ještě 5 minut. Kdyby se to ze začátku připalovalo, přidáte trochu vody.
    Ostavíme, přimícháme kečup, dochutíme, vyndáme bobkový list, nandáme do skleniček a zavaříme. Ve vodě se to zavařuje 20 min. na 80 st.
    já jsem to zavařovala podle Marušky v mikrovlnce do skleniček 330 ml. na každou skleničku jsem počítala 2 minuty. nacpala jsem do mikrovlnky 5 sklenic a tudíž to je na 10 minut.
    Ivana M

  • #2
    Už jsem psala na pokecu, že ho taky dělám a je opravdu moc dobrý. Dá se to použít nejen jako příloha ,ale i rychlovka na plátečky masa.
    Jak se říká "vynikající záležitost".
    Mirka

    Comment


    • #3
      Já jsem právě dostala recept a jak říkáš. Vynikající. Ahojky
      Ivana M

      Comment


      • #4
        Tak ten taky vyzkouším, určitě to bude dobrota
        Alena J

        Comment


        • #5
          Myslím,že by se z těch mražených mohla klidně udělat,tak jako smaženice.Já ji dělám i z mražených hub,protože se stejně musí podusit a přebytečná voda se odpaří,když nedáme pokličku...





          Dokonce jsem někde četla,že se dá marmeláda udělat z mraženého ovoce...např.:z mražených jahod a pak k tomu přidat čerstvý rybíz,který dozrává později,nechá se odpařit voda+pektogel+cukr+kys.citrón. a je to.Zatím nemám vyzkoušeno,ale určitě to jde...
          Radka

          Comment


          • #6
            Raduš dělám z mraženho pořád, čisté ovoce dávám po půl nebo kile zmrazit, až je čas a chuť dám na chvilku do mikrovlnky na plný výkon povolit, jen trochu a pak šup do kastrolu, za chvilku je rozmraženo a já používám Gelfix.
            Renata

            Comment

            Pracuji...
            X