Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Houbový pilaf s lilkem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Houbový pilaf s lilkem

    Na svých cestách po Bulharsku jsem se setkal s tímto skvělým pokrmem.

    Ingredience:
    ½ kg rýže,
    200 g čerstvých lesních hub,
    1 lilek,
    4 lžíce oleje,
    velká cibule,
    ½ litru zeleninového vývaru,
    sůl,
    1 lžíce čubrice (tradiční bulharské koření),
    hrst nasekané čerstvé saturejky
    Postup přípravy:
    Cibuli pokrájíme na větší kousky a osmažíme na oleji. Přidáme houby pokrájené na menší kousky a lilek pokrájený na proužky. Osolíme, okořeníme čubricou a vsypeme rýži. Mícháme dokud se rýže zlehka neosmaží a postupně přiléváme zeleninový vývar, dokud se rýže neuvaří. Do hotového pokrmu vmícháme hrst posekané čerstvé saturejky.
Pracuji...
X