Na svých cestách po Bulharsku jsem se setkal s tímto skvělým pokrmem.
Ingredience:
½ kg rýže,
200 g čerstvých lesních hub,
1 lilek,
4 lžíce oleje,
velká cibule,
½ litru zeleninového vývaru,
sůl,
1 lžíce čubrice (tradiční bulharské koření),
hrst nasekané čerstvé saturejky
Postup přípravy:
Cibuli pokrájíme na větší kousky a osmažíme na oleji. Přidáme houby pokrájené na menší kousky a lilek pokrájený na proužky. Osolíme, okořeníme čubricou a vsypeme rýži. Mícháme dokud se rýže zlehka neosmaží a postupně přiléváme zeleninový vývar, dokud se rýže neuvaří. Do hotového pokrmu vmícháme hrst posekané čerstvé saturejky.
Ingredience:
½ kg rýže,
200 g čerstvých lesních hub,
1 lilek,
4 lžíce oleje,
velká cibule,
½ litru zeleninového vývaru,
sůl,
1 lžíce čubrice (tradiční bulharské koření),
hrst nasekané čerstvé saturejky
Postup přípravy:
Cibuli pokrájíme na větší kousky a osmažíme na oleji. Přidáme houby pokrájené na menší kousky a lilek pokrájený na proužky. Osolíme, okořeníme čubricou a vsypeme rýži. Mícháme dokud se rýže zlehka neosmaží a postupně přiléváme zeleninový vývar, dokud se rýže neuvaří. Do hotového pokrmu vmícháme hrst posekané čerstvé saturejky.