Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Houbový nákyp

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Houbový nákyp

    500 g mletého masa (směs nebo vepřové), 800 g čerstvých hřibovitých hub, 100 g sádla, 4 vejce, 2 hrsti strouhanky, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, sůl, ml.kmín, pepř, majoránka,čubrica, vegeta.
    Na sádle a 1 cibuli podusíme krájené houby. Necháme chvíli vychladnout a nadrobno nasekáme. Přidáme ml. maso, žloutky, 1 nakr. cibuli, utřený česnek, sůl, koření dle chuti, strouhanku dle potřeby. Promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
    Hmota není hustá jako na karbanátky.
    Pečeme ve vymazané zapékací míse (pekáčku) při 170 st. cca 30 minut.
    Attached Files
    Last edited by Alena Jankova; 17.06.2009, 15:15.
    Alena J

  • #2
    Tak tohle jsem ještě nedělala, čubricu mám doma,takže není co řešit. Díky za recept, jen tak dál a houšt, líbí se mi, že se taky hned snažíš dokumentovat fotkou Paráda.
    Iris

    Comment


    • #3
      Jo, tohle je taky dobrý. Ještě taky rizoto a těstoviny, taky dělám bramborák s houbama. Je toho dost, kam se dají přidávat a je to dobrý.
      Věrka.

      Comment


      • #4
        ahoj neznate nekdo pokrmy ze susenych hub?dekuji

        Comment


        • #5
          Sušené houby se dají použít všude tam kde se používají čerstvé. Nechají se ve vodě trochu nabobtnat a už se můžou použít. Do polévky, omáčky, do kuby, do knedlíků, rýže atd.
          Věrka.

          Comment

          Pracuji...
          X