Máslo, plátek , olivový olej,1 lžíce, cibule2 malé na jemno nakrájené, rajčatové pyré / z čerstvých rajčátek Italie, nebo rajský protlak,cca 500 g, bobkový list./2/ nové koření/ 4, celý pepř,4,
2 lžíce hladké mouky, přírodní hnědý cukr nejlépe...1 lžíce, dále sůl, špetka skořice, tymián, citronová štáva, hovězí vývar.
Rozpustíme máslo s olejem, zpěníme cibulku, přidáme mouku a umícháme zlatavou jíšku, přidáme nové koření a opražíme i to , dále přidáme tymián čerstvý, nebo špetku sušeného.Dále přidáme cukr, mícháme cca 1 min, zalejeme protlakem a podle potřeby vývarem, přidáme bobkový list, celý pepř, špetku skořice, a provaříme... asi půl hodinky...dosolíme , provaříme s trochou nastrouhaného perníčku ,dochutíme citronovou štávou, případně dosladíme.
2 lžíce hladké mouky, přírodní hnědý cukr nejlépe...1 lžíce, dále sůl, špetka skořice, tymián, citronová štáva, hovězí vývar.
Rozpustíme máslo s olejem, zpěníme cibulku, přidáme mouku a umícháme zlatavou jíšku, přidáme nové koření a opražíme i to , dále přidáme tymián čerstvý, nebo špetku sušeného.Dále přidáme cukr, mícháme cca 1 min, zalejeme protlakem a podle potřeby vývarem, přidáme bobkový list, celý pepř, špetku skořice, a provaříme... asi půl hodinky...dosolíme , provaříme s trochou nastrouhaného perníčku ,dochutíme citronovou štávou, případně dosladíme.
Comment