1 limetka
50ml vody
50ml vína
3 špetky máty
cukr
1/2 - 1 lžička solamylu (nebo vanilkový pudink)
Šťávu z jedné limetky dát vařit, k ní přidat mátu (roztrhla jsem jeden sáček čaje a z něj jsem nabrala 3 špetky) a solamyl rozmíchaný ve vodě (dala jsem 1/2 lžičky, ale pokud chceme trochu hustší omáčku, dáme až 1 lžičku), za stálého míchání povařit a přilít víno (já jsem dala červené pro barvu, ale dovedu si představit i bílé), lehce povařit a osladit podle chuti.
Takto připravená omáčka je vhodná na přelití dezertů, které jsou chuťově méně výrazné, nebo na zmrzliny...Kdo rád experimentuje, určitě si dovede omáčku upravit tak, aby se hodila i k masu. Máty je tam tolik, aby omáčce dodala "svěží vánek", ale nepřebila chuť ostatního.
50ml vody
50ml vína
3 špetky máty
cukr
1/2 - 1 lžička solamylu (nebo vanilkový pudink)
Šťávu z jedné limetky dát vařit, k ní přidat mátu (roztrhla jsem jeden sáček čaje a z něj jsem nabrala 3 špetky) a solamyl rozmíchaný ve vodě (dala jsem 1/2 lžičky, ale pokud chceme trochu hustší omáčku, dáme až 1 lžičku), za stálého míchání povařit a přilít víno (já jsem dala červené pro barvu, ale dovedu si představit i bílé), lehce povařit a osladit podle chuti.
Takto připravená omáčka je vhodná na přelití dezertů, které jsou chuťově méně výrazné, nebo na zmrzliny...Kdo rád experimentuje, určitě si dovede omáčku upravit tak, aby se hodila i k masu. Máty je tam tolik, aby omáčce dodala "svěží vánek", ale nepřebila chuť ostatního.
Comment