Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Limetková omáčka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Limetková omáčka

    1 limetka
    50ml vody
    50ml vína
    3 špetky máty
    cukr
    1/2 - 1 lžička solamylu (nebo vanilkový pudink)

    Šťávu z jedné limetky dát vařit, k ní přidat mátu (roztrhla jsem jeden sáček čaje a z něj jsem nabrala 3 špetky) a solamyl rozmíchaný ve vodě (dala jsem 1/2 lžičky, ale pokud chceme trochu hustší omáčku, dáme až 1 lžičku), za stálého míchání povařit a přilít víno (já jsem dala červené pro barvu, ale dovedu si představit i bílé), lehce povařit a osladit podle chuti.
    Takto připravená omáčka je vhodná na přelití dezertů, které jsou chuťově méně výrazné, nebo na zmrzliny...Kdo rád experimentuje, určitě si dovede omáčku upravit tak, aby se hodila i k masu. Máty je tam tolik, aby omáčce dodala "svěží vánek", ale nepřebila chuť ostatního.
    Attached Files
    Zuzana

  • #2
    Zuzi, určitě ji vyzkouším naslano, myslím, že třeba k rybě bude ideální, díky za tip
    ZDENY

    Comment


    • #3
      Zdeny, je vidět, že nejsi "béčko" a nebojíš se experimentovat, o tom vlastně vaření je, vznikají tak nové recepty. Když nebude chutnat, v nejhorším se dá nakrmit záchod. Pa!
      Zuzana

      Comment

      Pracuji...
      X