Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Ragú z mletého masa, se sušenými houbami

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Ragú z mletého masa, se sušenými houbami

500 gr hovězího mletého masa
    1 cibule (pokud možno červená)
    1 menší mrkev
    1 kousek celeru (já používám bulvu, Italové řapíkatý)
    1 stroužek česneku
    hrst sušených předem namočených hub
    1 dl rajského protlaku (asi půl skleničky)
    1 PL koňaku
    200-250 ml červeného vína
    trochu nastrouhaného muškátového oříšku
    mletý pepř
    sůl
    olivový olej
    vývar nebo vodu

Mrkev a celer nastrouháme na jemno, přidáme česnek a cibuli nakrájenou na drobno a smažíme na oleji. Potom přidáme mleté maso a za stálého mícháni (aby nezůstalo slepené)jej také osmažíme. Potom přidáme všechno koření, zastříkneme koňakem a když se vypaří, zalijeme červeným vínem. Až se odpaří i víno, přidáme rajský protlak, máčene houby i s jejich vodou. Jestliže je jí málo, přidáme také vývar, osolíme, přikryjeme poklicí a necháme „bublat“ pomaloučku na nejmenším hořáčku asi 2 hodiny. Omáčka nesmí být vodová. Když tak ji odkryjte, dokud se neodpaří.
    Podává se s těstovinami a sype parmazánem.
    Tato omáčka se používá spolu s bešamelovou omáčkou na zapékané těstoviny v troubě – Lasagne al forno
    P.S. Když mám doma ještě horní část králíka (žebírka) a klobásu, tak to tam přidám. Králíka v tom trochu povařím, pak ho vykostím, nasekám na drobnější kousky a vrátím do omáčky. To aby se ty kostičky v omáčce neztratily. Je nepříjemné na ně narazit. Klobásu dávám italskou (salsiccia), ale docela určite se hodí i ta naše česká. Bohužel k ní mám daleko!
    Dobrou chuť – ahoj všem.
    Attached Files
    Last edited by Sonia; 13.11.2010, 00:23.
    Soňa

Soni, čím nahradit koňak, jaksi se mi nechce kupovat. Musí tam být oparvdu? Tak bych tam dala, co bych našla, že jo:
    Jana H.

Comment

Jani, s koňakem si hlavu nedělej. To jsem si přidala já. Já to ještě flambovala, ale od té doby, co jsem viděla v Tv, jak krásně hoří digestor, tak to nedělám. Jak se říká, náhoda je vůl a co kdyby mne potkala! Takže klidně bez koňaku. Hlavně to nech nakonec opravdu pomaloučku pobublávat dost dlouho. Na chuti je to znát. Možná, že by to bylo dobré v PH. Jestli máš, vyzkoušej to a dej mi vědět. Dobrou chuť!
      Soňa

Comment

Soni, určitě to udělám, láká mne to moc, skoro všechno mám, jen né maso. Ale to není problím koupit. A díky moc. PH nemám, ale budu to dělat pomalu, určitě.
        Jana H.

Comment

Dneska jsem dělala, je to super, konak jsem nedávala. Doporučuji, vyzkoušejte, pochutnáte si.
          Iris

Comment

iris, Blanka mě nakopla a tak jsem pochopila tu "injekční stříkačku" na protlak. Já si toho totiž vůbec nevšimla. Už je to opravené v receptu. Děkuji za vyzkoušení. Jsem ráda, že ti chutnalo. Ahoj, Soňa
            Soňa

Comment

Pracuji...
            X