Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rychlá rajská omáčka

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Rychlá rajská omáčka

Olej, cibule, rajský protlak, hřebíček, mletá skořice, bobkový list, nové koření ( celé ), cukr, citrónová šťáva, sůl, hladká mouka.

Na olej a máslo jsem dala nakrájenou cibulku a česnek, osmahla, přidala koření - po pár kouscích, zasypala trochou mouky, zamíchala, přidala studenou vodu, když směs začala vařit, přidala jsem protlak, kečup a nechala povařit. Potom jsem všechno přecedila, ochutila vegetou, solí, pepřem, skořicí, cukrem a citrónovou šťávou, přidala ještě majoránku a sušený česnek. Máme rádi sladší, tak si to každý ochuťte podle své chuti.

Last edited by janina s.; 15.11.2011, 02:44.
    anina s.

Ahoj Janino, dělám obdobně a když jsou levná rajčata, tak dělám ráda z
    rajčat. Na másle cibulku, pokrájená rajčata, koření a podusím, potom přecedím, přidám protlak pro barvu i chuť a dochutím cukrem solí.
    Citr. šťávu, majoránku a česnek nedávám.
    A k tomu domácí knedlíček

Comment

Kety, ahoj, já, když mám volno, baví mě vařit i to, co jinak nedělám kvůli času.
      S rajčaty to znám, ale ty mám ráda na chlebu s pomazánkovým máslem, a do omáčky tak dávám jen protlak, přiznám se i proto, že už loupat a krájet rajčata se mi nějak nechtělo...
      K tomu je rýže, chlap ji má rád, a ty opečené masové tyčinky.
      Ty věci, co nedáváš, jsem vyčetla na netu, tak jsem je chtěla zkusit.
      anina s.

Comment

Ahoj Janino, dělám podobně, ale s vodou přidám ještě i trochu mléka, vyčetla jsem to kdysi z nějaké staré Vlasty, ještě za "totáče".V.
        Věrik ♥♥♥

Comment

Taky to dělám obdobně,když to chci rychle..nebo nezahuštěnou a mám polévku a přidávám sladkou smetanu a někdy nastrouhaný sýr.
          TEREZA

Comment

Pracuji...
          X