Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Cibulová omáčka

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Cibulová omáčka

3 cibule nakrájené na plátky zpěníme na másle, zasypeme moukou, uděláme světlou jíšku. Zalijeme 1/4 l sladké smetany a 1/4 l masového vývaru.
    Zamícháme, povaříme, osolíme, opepříme.
    Potom prolisujeme nebo rozmixujeme.
    Recept od kamarádky, je to dobrůtka.

Last edited by janina s.; 22.10.2012, 01:31.
    anina s.

Re: Cibulová omáčka

Ahoj Janí,tak jsi dala recept za mě .My jí měli včera a dnes k obědu,sice z oliv.oleje, kvůli synovi,ale původně jsme ji taky dělali z másla a zalévali někdy jen vývarem z masa na polévku a pak se maso vložilo ještě i do omáčky.Ted samo musím používat jen libové maso, podusit i s cibulkou nesmaženou a k tomu přidělám omáčku,zahustím moukou rozšlehanou v mléce,aby to nebylo moc tučné!!! :P Mám ji ale sladkokyselou a bez pepře. :P :P :P S brambůrkem nebo knedlíkem je moc dobrá.
    Hančí

Comment

Ahoj Jani,tuhle omáčku jsem měla hrozně ráda,když jsem byla malá - od té doby jsem ji taky nejedla.Urcitě vyzkouším

Comment

cibulova omačka

Tak ta omačka vypada dobře. ¨,zrovna jsem na ni dostala chuť !! A je vyřešeno, co zitra k obědu! Poraďte prosim ,co k ni?

Comment

Původně odeslal inka mun Zobrazit příspěvek
          Tak ta omačka vypada dobře. ¨,zrovna jsem na ni dostala chuť !! A je vyřešeno, co zitra k obědu! Poraďte prosim ,co k ni?
          Ahoj inko mun, já si myslím, že záleží, co máte k omáčkám rádi - já jsem třeba bramborová, jiný by si dal knedlík, někdo těstoviny. Jinak masíčko, párek nebo vejce natvrdo? Asi si řekneš, že jsem Ti moc neporadila, ale já doma vařím dle chuti, tak opravdu dělávám někdy více příloh.
          A pokud máte rádi omáčky, koukni na Bramborovou, pokud ji neznáš, je moc dobrá, díky česneku, a k ní teda knedlík a opečený lunč nebo salám. Mňam.
          Nebo mě osobně zaujala i Hrášková od Lenky24.
          Pěkný večer.
          anina s.

Comment

cibulačka

tak dnes mame cibulovou omačku ! Udelala jsem asi chybu, dala jsem tam moc mouky, a tak toho mame na 2 dny! Neva, přiště to udělam lip! Ale chuťově je vyborna. Měla jsem v lednicy od patku par plněnych zelnych zavitku, tak jsem si je dala jen tak bez brambor ale s omačkou. Byla to kombinace zvlaštni, ale take vyborna! Ostatni budou mit také domaci knedlik a vajička na tvrdo. Zitra uvařim kousek hověziho a zase bude něco jineho. Dik za dobry recept!!!!:-

Comment

Ahoj inko mun, to je fajn, že chutnalo, a myslím, že nevadí, že ji máte na 2 dny, já taky tak někdy vařím, a potom jen přílohu.
              Vidíš, závitky můžou být taky prima. Já už teď vím, že kombinovat si každý může dle chuti a že už, aspoň pro mě, neplatí, že "to se dělá jen z toho a že tohle se k tomuhle nehodí". Prostě je třeba to vyzkoušet a pak teprve hodnotit.
              Díky těmto stránkám jsem se v tom jen utvrdila.
              Pěknou neděli.
              anina s.

Comment

Pracuji...
              X