Na dvě porce:
300 g krůtí /kuřecí prsa, 80 g sýra s modrou plísní, 6 ks chřestu,
1 bagetku, olej, 200 ml mléka, pepř, sůl, 4 brambory, lžička másla
1. Zapneme troubu, předehřátí na 180°
2. Do horké osolené vody dáme vařit brambory.
3. Maso rozříznuté na dva větší plátky přes folii naklepeme, osolíme, opepříme
4. Podle masa upravíme délku chřestu (bílý musíme oloupat !) a společně s modrým sýrem (cca 50g) položíme na plátky masa, zabalíme do ruličky, konce zastrčíme.
5. Z bagetky si uřízneme dva tenké plátky, namotáme na kovový kroužek, konce mázneme vajíčkem a slepíme přes sebe.
Na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova. Sundaváme opatrně, jsou velice křehké !
6. Do rozpáleného oleje (na pánev po bagetkách) vložte spojem dolů maso, to se zatáhne a už se nerozmotá. Orestujte se všech stran, vyjmete z oleje a vložte do předehřáté trouby na cca 6 - 8 minut
7. Z pánve, kde jsme restovali maso, slijeme olej a na lehce mastné pánvi osmahneme zbytky chřestu, nakrájené na tenká kolečka. Přidáme 100 ml mléka a zbytek (30g) sýra. Povaříme, ponorným mixerem rozmixujeme, můžeme přidat bylinky dle vlastní chuti.
8. Do MVT dáme ohřát 100 ml mléka, z uvařených brambor ušleháme kaši, přidáme kousek másla.

Body 5 a 7 můžete vynechat
, to chtějí moji chlapci 
U receptu mám poznámku, že jej vařil Tomáš Samek, ale kde jsem k němu přišla už si nepamatuji
300 g krůtí /kuřecí prsa, 80 g sýra s modrou plísní, 6 ks chřestu,
1 bagetku, olej, 200 ml mléka, pepř, sůl, 4 brambory, lžička másla
1. Zapneme troubu, předehřátí na 180°
2. Do horké osolené vody dáme vařit brambory.
3. Maso rozříznuté na dva větší plátky přes folii naklepeme, osolíme, opepříme
4. Podle masa upravíme délku chřestu (bílý musíme oloupat !) a společně s modrým sýrem (cca 50g) položíme na plátky masa, zabalíme do ruličky, konce zastrčíme.
5. Z bagetky si uřízneme dva tenké plátky, namotáme na kovový kroužek, konce mázneme vajíčkem a slepíme přes sebe.
Na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova. Sundaváme opatrně, jsou velice křehké !
6. Do rozpáleného oleje (na pánev po bagetkách) vložte spojem dolů maso, to se zatáhne a už se nerozmotá. Orestujte se všech stran, vyjmete z oleje a vložte do předehřáté trouby na cca 6 - 8 minut
7. Z pánve, kde jsme restovali maso, slijeme olej a na lehce mastné pánvi osmahneme zbytky chřestu, nakrájené na tenká kolečka. Přidáme 100 ml mléka a zbytek (30g) sýra. Povaříme, ponorným mixerem rozmixujeme, můžeme přidat bylinky dle vlastní chuti.
8. Do MVT dáme ohřát 100 ml mléka, z uvařených brambor ušleháme kaši, přidáme kousek másla.
Body 5 a 7 můžete vynechat


U receptu mám poznámku, že jej vařil Tomáš Samek, ale kde jsem k němu přišla už si nepamatuji
