1 litr mléka 4 vejce uvařená natvrdo polohrubá mouka (1 vrchovatá polévková lžíce) sůl cukr (polévková lžíce) ocet nasekaný kopr (klidne i nasekaný zmražený kopr)
Mléko uvedeme do varu. Mezitím si v hrnečku rozmícháme polohrubou mouku s mlékem (na zahuštění). Až se mléko začne vařit, přídáme rozmíchanou polohrubou mouku a za stálého míchání necháme zhoustnout do krémové podoby. Osladíme, trochu osolíme a přidáme nasekaný kopr (čím více tím lépe). Nakonec odchutíme octem. Musíme ho rychle zamíchat, aby se omáčka nezdrcla. A je hotovo.
Doporučená příloha: houskové knedlík, brambory a vařená vejce
Mléko uvedeme do varu. Mezitím si v hrnečku rozmícháme polohrubou mouku s mlékem (na zahuštění). Až se mléko začne vařit, přídáme rozmíchanou polohrubou mouku a za stálého míchání necháme zhoustnout do krémové podoby. Osladíme, trochu osolíme a přidáme nasekaný kopr (čím více tím lépe). Nakonec odchutíme octem. Musíme ho rychle zamíchat, aby se omáčka nezdrcla. A je hotovo.
Doporučená příloha: houskové knedlík, brambory a vařená vejce
Comment