Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Špagety se šunkovou omáčkou a sýrem.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Špagety se šunkovou omáčkou a sýrem.

    Špagety se šunkovou omáčkou a sýrem.
    (Recept je počítán pro dvě až tři osoby.)


    Běžným způsobem uvaříme cca 1/3 balení špaget ve slané vodě a procedíme.

    Než se nám špagety uvaří, uděláme šunkovou omáčku.

    Na omáčku potřebujeme:

    - 3 lžíce oleje
    - hrstičku drobně nakrájené cibulové natě (může být i pórek)
    - 20 dkg vepřové šunky – nakrájíme na nudličky
    - malou plechovku rajského protlaku
    - 1 ks zelené (Slovenské) papriky – nakrájíme na nudličky
    - 3 lžíce sladkého kečupu
    - špetka Oregana
    - špetka Bazalky
    - sůl, mletý cukr, několik kapek octa nebo citrónové šťávy, možno i pepř – to vše na dochucení
    - na posypání strouhaný sýr cca 15 dkg

    Postup:

    Na rozpáleném oleji zpěníme cibulovou nať, přidáme šunku, rajský protlak, papriku, kečup a za stálého míchání chvilku provaříme. Potom podlijeme asi ½ dcl vody, přidáme oregano a bazalku. Za občasného míchání povaříme asi 10 minut. Pokud je potřeba podlít vodou, přidáme ji, ale vždy malé množství. Ke konci ochutnáme a dochutíme dle potřeby solí, cukrem octem, pepřem. Ještě chvilku povaříme, a je hotovo. Na talíři každou porci posypeme strouhaným sýrem.
    Attached Files
    Last edited by ; 15.06.2010, 18:14.

  • #2
    Dělám stejně, jen na cibulce šunku trošku osmahnu, než přidám protlak atd.
    Dávám i trochu česneku kvůli manželovi, ale já ho mít nemusím.Tyhle špagety jsem schopna dělat z minuty na minutu a to v kteroukoliv hodinu, když dostanu chuť. a tu jsi mi, právě ted, Petře udělal, takže jdu na to.
    Iris

    Comment


    • #3
      Tak takhle uvařené špagety s šunkou miluje můj syn. Hlavně s tou šunkou, mleté maso nemusí. Já ještě na dochucení přidám plnotučnou hořčicí a zasypáváme Nivou. Je to opravdu dobrotka

      Comment


      • #4
        Pro mě je to inspirace, nejsem na těstoviny a chlap jich koupil snad 10 kilo různé tvary, tak k nim vymyslet omáčku a tato je taky fajn.
        anina s.

        Comment


        • #5
          Špagety se šunkovou omáčkou a sýrem.




          (Recept je počítán pro dvě až tři osoby.)


          Běžným způsobem uvaříme cca 1/3 balení špaget ve slané vodě a procedíme.

          hi,hi...ale malinké 2-3 osůbky??!!!

          Tedy pokud je u vás balení jako tady 400 nebo 500g.

          U nás se sní 400 g pro dva lidi k obědu..hi,hi,hi..a to ještě koukám aby syn (31) měl větší půlku,
          že by jsme byli takoví žrouti???
          A to míváme většinou i nějaká masíčka v omáčce.

          Jinak fajn receptík, který je asi většinou všude základem omáček na těstoviny,
          taky jí různě obměňuji a máme ji moooc rádi.
          Last edited by Hančí; 15.06.2010, 20:37.
          Hančí

          Comment


          • #6
            Hančí, Hančí, to asi nenažraní jste mě teda taky stačí pro dva tak, že balíček mám na třikrát. Zdravím žrouty, hele, takhle koukej mazat do fora a ne, že budeš polemizovat s množstvím špaget. Já s tou dávkou Petra souhlasím
            Iris

            Comment


            • #7
              Tak to by u vás Iris, můj syn umřel hlady....třetina sáčku nestačí ani jemu samotnému k obědu, vždyť to co míváme , je pouze mírně navršený hluboký talíř???
              A to bych měla rozdělit na tři porce?? To si opravdu neumím představit, co by na tom talíři zbylo, nemůžeš srovnávat tvé dietní stravování s normálním jídlem .
              Spíš mám pocit, že to je chyba v receptu, přepsaná i sem......
              A to třeba v Týně naproti KHS dostaneš ten talíř mnohem větší a plnější, to je tak jednou tolik na jednu porci než jak dáváme doma.!!!A to dřív ještě i přidávali!!!
              Takže zas tak přehnaná porce to vážně není.
              Taky je to mladej chlap, kterej nejí jak myška.Jídáte někdy někdo špagety v Itálii? A dostala jsi někdy takovou mini porci, jak popisujete?? To by bylo tak na malý talířek. jako na ochutnání....Já tedy fakt ne!!
              Tak leda jako předkrm...při vícero chodech.to se fakt na mě nezlob.A já mám ty chlapy doma dva, takže ti asi jedí trochu jinak, něž malá děvčata.
              Nemám nic proti receptu, výborný, ale s množstvím špaget určitě souhlasit nebudu.
              To jsou, když přivřu obě oči ,u mě max tři porce z 500 g špaget, proti u tebe 6 a u Petra dokonce 6-9 porcí..!!Do vaší hospody bych na obědy tedy nechodila!!
              Last edited by Hančí; 14.07.2010, 23:53.
              Hančí

              Comment


              • #8
                Hmmm, nezlobte se , ale přidám se k Hančí. Naši kluci jedlíci nejsou žádní, ba spíš naopak, ale špagety se u nás nevařily nikdy míň jak plný sáček a to ten zbytek, pokud nějaký byl, sněd ten jeden syn, co je má raději už jen k večeři. A většinou ten sáček mají oni dva. Já o ně nijak nestojím a manžel už vůbec ne. Ten jen aby se neřeklo. Takže jem kluci a sní to sami.


                ----------------------------------------------------------------------------

                Život připomíná Damoklovu hostinu; meč stále visí.
                Voltaire

                Comment


                • #9
                  Hančí, ty jenom vyrejpáváš a kecáš nesmysly. Pokud nejsi úplně slepá, tak pod receptem je moje fotka jak to vypadá. A můžu na to dát krk, že to byly takové talíře dva. Recept jsem nikde neopsal ale dělal podle sebe. Je možné, že někde je podobný a určitě i lepší než můj. Fantazii se meze nekladou a já nemám patent na rozumy. Ale vím docela určitě, že pro dva běžné strávníky stačí 1/3 balení špaget.
                  A co se opisování receptů týče, na to jsi machr ty, celé noci brouzdáš po internetu a scháníš, kde se co šustne. Potom to prezentuješ jako svoje dílo. A fotku tvého jídla jsem zatím nikde neviděl!
                  A Scarlet? ...., vy dvě mi děvčata nemůžete odpustit, že jsem Vám neposkytl recept na vepřovou šunku, že?
                  Ten recept jsem piloval dost dlouho a nebylo to zrovna levné, ikdyž jsem v branži tehdy pracoval. Tak jen do mně .........!!! Mám tento web hodně rád, a citím se tu velmi dobře. Moc si Vás všech vážím a rád Vás někdy poznám i osobně, ale Hančí a Scarlet nemusím........!

                  Doplňuji: Jedná se o tuhle šunku a pouze o Hančí a Scarlet. Proti ostatním nic nemám a rád recept poskytnu. Tehdy jsem nad tím mávl rukou. Včera mě to nadzvedlo a bouchl jsem, proto se všem omlouvám ale nezdá se mi když dva nejslabší přispěvatelé s recepty tímhle způsobem požadují recept.

                  http://galerie.ekucharka.net/showpho...a1unka&cat=all
                  Last edited by ; 15.07.2010, 08:24.

                  Comment


                  • #10
                    Scarlet, to je moje řeč, asi tak to vidím taky!! A to není syn opravdu žádný žrout, protože je přeci slinivkář a samo tu omáčku upravuji pro něj tak dietně, jak jí smí jíst.
                    Hančí

                    Comment


                    • #11
                      No teda já mám stáhnutý žaludek, nevěřila bych, že tady na prima pokecu a receptech si přečtu taková slova...
                      Já nevím, ale není to jedno, jestli si uvaříme půl sáčku pro dva nebo dva sáčky pro tři ?
                      Já vařím od oka a buď zůstane a použiju to třeba na zapečení, nebo to vyjde akorát, záleží, jestli vařím špagety nebo např. vrtule, které "narostou"...
                      Tak přesto vám všem dobrou...
                      anina s.

                      Comment


                      • #12
                        Máš Jani pravdu, ta diskuze se opravdu přiostřila, ale přeci Hanka mu nekritizovala omáčku, jen ze srandy napsala, aspoň jsem to já tak pochopila, že oni snědí celej sáček a nadneseně napsala, že jsou asi žrouti. já tedy když jsem to četla poprvé, tak jsem to brala tuhle větu jako nadsázku a nijak jsem se nepozastavila spíš jsem to brala tak, že si sama ze sebe a své rodiny dokáže udělat legraci a vlastně, ač mi moc do smíchu není, sama v duchu jsem si říkala s úsměvem, že to asi naši kluci taky. A to prosím váží při výšce 195 cm jen 62, v zimě někdy 64 kg. Protože jak správně píšeš, někomu stačí třetina, někdo sní třeba celej sášek. Ale už se mně třeba trošku dotklo, ,že její rodina byla nazvána žrouty , ale i přesto jsem stále nereagovala. Popravdě mi nic po tom není, ale nezlob se, na Hančinu reakci a její odpověď jsem se na její stranu musela přidat a v podstatě nejde jen o nic, než, že napsala, že jim nadneseně sáček stačí s bídou. Ale víš jak je to, někdy sníš míň, někdy víc. U nás někdy špaget pochybí a z toho to opravdu dojídají večer.
                        Ale nezlob se, naprosto nesouhlasím s Petrem, že Hana jen rýpe. to není pravda, ona napsala jen svůj názor na množství špaget a pouze připsala, že oni kromě této základní omáčky dělají i omáčky s masem. No a co na tom. Na to nejsou snad nutná tak silná slova, která Petr použil. Nebo snad jo?


                        ----------------------------------------------------------------------------

                        Život připomíná Damoklovu hostinu; meč stále visí.
                        Voltaire

                        Comment


                        • #13
                          Příjemný večer Scarlet - Maruško, souhlasím s tebou, byla to od Hančí podle mě legrace sama ze sebe a své rodiny a pochopila jsem to tak i od IRIS.
                          Přece každý to máme s jídlem, jedlíky a počtem strávníků jinak... Navíc při nějakém omezení kvůli nemoci...
                          Opravdu je mi z toho "ouzko", co jsem si přečetla...
                          anina s.

                          Comment


                          • #14
                            Původně odeslal Petr.Me Zobrazit příspěvek
                            Hančí, ty jenom vyrejpáváš a kecáš nesmysly. Pokud nejsi úplně slepá, tak pod receptem je moje fotka jak to vypadá. A můžu na to dát krk, že to byly takové talíře dva. Recept jsem nikde neopsal ale dělal podle sebe. Je možné, že někde je podobný a určitě i lepší než můj. Fantazii se meze nekladou a já nemám patent na rozumy. Ale vím docela určitě, že pro dva běžné strávníky stačí 1/3 balení špaget.
                            A co se opisování receptů týče, na to jsi machr ty, celé noci brouzdáš po internetu a scháníš, kde se co šustne. Potom to prezentuješ jako svoje dílo. A fotku tvého jídla jsem zatím nikde neviděl!
                            A Scarlet? ...., vy dvě mi děvčata nemůžete odpustit, že jsem Vám neposkytl recept na vepřovou šunku, že?
                            Ten recept jsem piloval dost dlouho a nebylo to zrovna levné, ikdyž jsem v branži tehdy pracoval. Tak jen do mně .........!!! Mám tento web hodně rád, a citím se tu velmi dobře. Moc si Vás všech vážím a rád Vás někdy poznám i osobně, ale Hančí a Scarlet nemusím........!
                            Tak za prvé, netuším, co jsem kdy, kde opsala a vydávala za své dílo, to bych byla docela ráda, kdybys tu veřejně napsal !! Na Internetu v noci pracuji a nesháním tvé drahocenné recepty, to si opravdu trochu moc fandíš.

                            Za druhé, vařím jen diety a to by ti asi moc nechutnalo, takže proto nezveřejňuji své recepty, jsme totiž každý na nějaké dietě, ale to ti může být taky celkem jedno .

                            Ale pokud by ses trochu snažil, recepty i fota bys určitě nějaké našel.

                            Za třetí, nechápu vůbec tvá hrubá a sprostá slova a čím jsem si je vysloužila,
                            prostě jsem jen myslela, že ses při přepisování svého, receptu spletl,

                            Za čtvrté stačilo napsat recept na šunku nezveřejním, protože nechci a je můj vlastní a tečka!

                            A ne dělat mrtvého brouka, to považuji já za neslušné, vůči lidem, od kterých čerpám rozumy, fota a recepty.
                            Myslím, že jsem tě u fota slušně poprosila!!!!o návod jak na to, protože mám nemocného syna.
                            http://galerie.ekucharka.net/showpho...a1unka&cat=516
                            Co tě tak popudilo, to vážně nechápu...

                            A jestli legraci považuješ za rýpání, tak v tom případě......asi jsi prostě chlap, který vůbec nechápe o čem píšu, promiň!

                            A konečně to , že mě nechceš poznat, mě zas až tolik trápit nebude, bez toho vážně můžu žít.

                            PS.
                            Holky dík...taky koukám, ale prostě, tady už mlčeti zlato.....
                            Last edited by Hančí; 15.07.2010, 04:21.
                            Hančí

                            Comment


                            • #15
                              Jani určitě, já to taky tak pochopila, ale nezlob se, myslím si, že od Petra to byla a jsou přeci jen velmi silná slova na adresu Hanky. A s tím promiň, ale opravdu nesouhlasím a proto jsem se ozvala. Nemyslím si, že je správné někoho takhle urážet, notabene, jak jsem již psala, Hanka jen komentovala množství špaget a na tom přeci nic. Ale hned ji osočit, že rýpe a kecá nesmysly, tak to promiň, to správné není.
                              A to, že Hana sedí v noci na internetu, je myslím si za prvé její věc, za druhé nikdo netuší proč v noci nemůže spát a za třetí. Nebrouzdá, když už je to tak, napíšu, co v noci na internetu dělá. Od smrti mého muže, je den co den se mnou na skype a poctivě si se mnou píše až do rána. Trpím silnou depresí, což ty sama víš a nebudu se tu veřejně o tom rozšiřovat a Hana je tak hodná, že se mně snaží z toho dostat a trochu mně rozebrat. A za to jsem jí nesmírně vděčná. Takže ne, že přepisuje a kopíruje recepty, jak se tu mylně někdo domnívá, ale sedí se mnou.
                              A kvůli množství špaget, si myslím, že je kravina, aby někdo takhle vyjížděl, potažmo ještě někoho napadal, či urážel. Možná je to jen můj pohled na věc, ale já to tak vidím a cítím. Pa.


                              ----------------------------------------------------------------------------

                              Život připomíná Damoklovu hostinu; meč stále visí.
                              Voltaire

                              Comment

                              Pracuji...
                              X