Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Těstovinová rychlovka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Těstovinová rychlovka

    balíček těstovin (nejlépe vřetýnka)
    nastrouhaný libovolný salám
    nastrouhaný tvrdý sýr
    cibule
    trochu oleje
    kečup, sůl, pepř, sojová omáčka, česnek

    Dáme si vařit těstoviny. Mezitím rozpálíme na pánvi olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a usmažíme do hněda. Přidáme nastrouhaný salám, chvilku opečeme a přidáme koření a kečup podle chuti. Pak vše dáme do ještě horkých, uvařených těstovin, přidáme tvrdý sýr, zamícháme a ihned podáváme.

  • #2
    Ahojky Petrulinko, to je náhoda, já tohle zrovna dělala chlapovi, když jsem přišla z ranní.
    Mezitím, co se vařily kolínka, jsem na teflon. pánvi na oleji osmahla na proužky česnek, cibuli, přidala nakrájené klobásky a točený, trochu podlila vodou i červeným vínem ( ať se má ), přidala kečup a pak jsem scezená kolínka přimíchala do pánve a posypala strouhaným sýrem, který se samozřejmě roztopil a tak se to pěkně táhlo. Ještě jsem tam nadrobila trochu balkánu na zkoušku.
    K tomu si vzal domácí okurky a potichu mlaskal.
    Je to vlastně jak píšeš ( děláš ) ty, jen s malou obměnou podle toho, co je v ledničce.
    Pěkné odpoledne.
    Last edited by janina s.; 06.09.2010, 00:50.
    anina s.

    Comment


    • #3
      Petrulinko tak nějak podobně-dle co je doma v lednici,to také tak dělám,kluci to zbožňují,horší je to s bábí...ale výborný a rychlý!
      LENKA

      Comment


      • #4
        Leni, to je fakt, alespoň člověk spotřebuje zbytky. Když už nevím co vařit, tak toto jídlo a hlavně to nezabere moc času.

        Comment


        • #5
          Dobrý den, tak já dělám něco podobného - stejný základ, jenom místo kečupu dávám drcená rajčata, něchám chvíli podusit (max. 10 minut), pak přidám tavený sýr (na 1 plechovku rajčat asi tak 3 velké kostky (tak aby to chutnalo po sýru, bylo to husté tak akorát na těstoviny ), ale neosvědčila se mi Madeta, je to "tvrdý taveňák", dlouho trvá než se roztopí a ani chuťově mi v tom moc nesedí, okořením jako vy, česnek a oregano po vypnutí, do toho těstoviny, vrtulky jsou nej, nakonec když je, tak ještě i nastrouhaný tvrdý sýr (když není, nechybí). Jana V.

          Comment


          • #6
            Holky,dělám to stejně,v hrnci orestuji na cibulce uzeninu,anglickou nebo zbytek uzeného a já tam dám sklenici kysaného zelí,podusím do změknutí a pak tam dám vařené těstoviny.Vše promíchám,okořením,pepř,sůl,klidně strouček česneku,každý podle chuti a na talíři na to dám nastrouhaný sýr.Nemá to chybu,může se jíst i studené.Mějte se a čauky!!
            Maruna

            Comment


            • #7
              Jé tak to je super, jenom musím počkat, až si naložíme svoje zelí, jsme hnusně vymazlení, kupované nám žádné nechutná . Loni jsme nakládali svoje vlastní vypěstované a co dáváme do sudu místo šutrů pytel s vodou, tak jsme před týdnem dobrali výborné tvrdé zelí, takže nezbylo ani do skleniček . Ale už jsem koukala, a zase budeme mít pěkné hlavy na krouhání , pak do tohodle jídla hned půjdu. Bude to změna proti zapečenému zelí se zbytkama uzenin (ty orestuju na cibuli a okořením třeba ďábelským kořením), bramborami a to vše zalité šlehajdou - to máme hodně často . Hezký den. Jana V.

              Comment

              Pracuji...
              X