Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Ovocný čaj na zimu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Ovocný čaj na zimu

    2 kg ovoce, 1 kg cukru krupice nebo krystal, 2 citrony, skořice podle chuti(asi 1 trubičku celé skořice) nebo badyán, 8 hřebíčků.

    Ovoce omyjeme, větší ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky zbavíme jadřinců a oloupeme, peckovice odpeckujeme), Ovoce dáme do pekáče, přidáme koření, šťávu z citronů a omytou kůru z jednoho citronu nakrájenou na tenoulinké proužky. Zamícháme, posypeme cukrem a dáme do trouby na 250 stupňů na 10 minut, aby cukr zkaramelizoval. Pak přidáme asi 2 dl vody, rumu nebo ovocné šťávy a ještě 10 minut pečeme na 250 st. Horké plníme do sklenic, které obrátíme dnem vzhůru. V zimě dáme do hrnečku asi 2-3 lžičky směsi, zalijeme horkou vodou a případně dochutíme cukrem, rumem ap. Věřte, že zahřeje.
    Koření je lépe dát do malého sítěného sáčku a po upečení vyndat.[attachment=0:45a2rrwv]ovocný čaj.jpg[/attachment:45a2rrwv]
    Attached Files
Pracuji...
X