Šípkový likér
50 dkg přemrzlých šípků
25 dkg cukru
2 dl vody
1,5 l vodky
pomerančová kůra
skořice
Šípky s pomerančovou kůrou (stačí z půlky většího pomeranče) se naloží na deset dnů do vodky a nechají se vyluhovat. Pak se scedí, svaří se cukr s vodou a po vychladnutí se dolije k výluhu.
Řádně promícháme a rozlijeme do lahví. Likér by měl mít zlatožlutou, nezkalenou barvu.
Zdroj abecedazahrady.cz
50 dkg přemrzlých šípků
25 dkg cukru
2 dl vody
1,5 l vodky
pomerančová kůra
skořice
Šípky s pomerančovou kůrou (stačí z půlky většího pomeranče) se naloží na deset dnů do vodky a nechají se vyluhovat. Pak se scedí, svaří se cukr s vodou a po vychladnutí se dolije k výluhu.
Řádně promícháme a rozlijeme do lahví. Likér by měl mít zlatožlutou, nezkalenou barvu.
Zdroj abecedazahrady.cz
Comment