20 kostek cukru navlhčíme rychle studenou vodou, dáme je do hrnce a
upražíme do žluta.
Na cukr nalijeme 3/4 litru povařené vody, přidáme celou skořici,
citrónovou kůru i šťávu (1/4 citrónu), 3 - 5 hřebíčků a vše dobře povaříme.
Vařící tekutinu dobře přikrytou odstavíme z plotny, opatrně do ní
nalijeme 1/4 litru lihu, přidáme 2 lžíce medu, zamícháme a dokud je vařunka horká, nalijeme ji do skleniček a podáváme.
Manžel ji už párkrát vařil, z krystalového cukru.
Poprvé, před pár lety, zrovna byla u nás moje mamka, ji uvařil, a já,
protože jsem ten název slyšela poprvé, jsem byla trochu nedůvěřivá.
Mamka řekla, že to jasně zná, a že ochutná.
Tak jsem ochutnala s ní a bylo to moc dobré.
upražíme do žluta.
Na cukr nalijeme 3/4 litru povařené vody, přidáme celou skořici,
citrónovou kůru i šťávu (1/4 citrónu), 3 - 5 hřebíčků a vše dobře povaříme.
Vařící tekutinu dobře přikrytou odstavíme z plotny, opatrně do ní
nalijeme 1/4 litru lihu, přidáme 2 lžíce medu, zamícháme a dokud je vařunka horká, nalijeme ji do skleniček a podáváme.
Manžel ji už párkrát vařil, z krystalového cukru.
Poprvé, před pár lety, zrovna byla u nás moje mamka, ji uvařil, a já,
protože jsem ten název slyšela poprvé, jsem byla trochu nedůvěřivá.
Mamka řekla, že to jasně zná, a že ochutná.
Tak jsem ochutnala s ní a bylo to moc dobré.