Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Slezská vařonka (vařunka)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Slezská vařonka (vařunka)

    20 kostek cukru navlhčíme rychle studenou vodou, dáme je do hrnce a
    upražíme do žluta.
    Na cukr nalijeme 3/4 litru povařené vody, přidáme celou skořici,
    citrónovou kůru i šťávu (1/4 citrónu), 3 - 5 hřebíčků a vše dobře povaříme.
    Vařící tekutinu dobře přikrytou odstavíme z plotny, opatrně do ní
    nalijeme 1/4 litru lihu, přidáme 2 lžíce medu, zamícháme a dokud je vařunka horká, nalijeme ji do skleniček a podáváme.

    Manžel ji už párkrát vařil, z krystalového cukru.
    Poprvé, před pár lety, zrovna byla u nás moje mamka, ji uvařil, a já,
    protože jsem ten název slyšela poprvé, jsem byla trochu nedůvěřivá.
    Mamka řekla, že to jasně zná, a že ochutná.
    Tak jsem ochutnala s ní a bylo to moc dobré.




    Last edited by janina s.; 04.12.2013, 15:13.
    anina s.
Pracuji...
X