Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vaječný koňak rychlý - od mamky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vaječný koňak rychlý - od mamky

    1 slazené Salko
    100 g moučkového cukru
    5 žloutků
    200 - 250 ml rumu
    Vše smícháme v mixéru, přelijeme do vhodné nádoby a necháme vychladit. Myslím, že tento recept tu ještě není, sice jsem četla bez žloutků, s pudinkem, s mlíkem, ale nakonec jsem udělala tuhle klasiku od mamky, chlap koupil jen tak 1 Salko a rum, ale já jsem dala 50 g cukru a
    200 ml rumu ( a 4 žloutky, byly větší ) , nám to tak stačí, přidat se dá vždycky a mi se to povedlo ( po kolektivní ochutnávce ) akorát.
    Zatím nám nikdy ze syrových žloutků ve vaječ. koňaku nic nebylo, utěšuju se tím, že rum je "DESINFIKUJE" a někdo psal, že "salmona" je v bílcích... Tak pokud někdo vyzkouší, snad bude chutnat.


    Last edited by janina s.; 09.01.2012, 21:31.
    anina s.

  • #2
    No Jani, super. Já jej letos nestihla a tak vyzkouším hned odpoledne. Mňam
    Renata

    Comment


    • #3
      Ahoj Renat, je to opravdu rychlovka, naliju, nasypu do mixéru a je to.
      Jen, jak už jsem psala, dala jsem míň cukru a kámošce se to zdálo i tak sladké, no na ni dost,
      ale mi tak chutná.

      Tak jedině zkusit dát míň, přisypat se může vždycky.
      Tak potom prosím napiš, jestli chutnal. Dík a měj se.
      Last edited by janina s.; 22.01.2013, 23:07.
      anina s.

      Comment


      • #4
        Jani teď jsem se šla kouknout do sešitku a mám podobný receptík -od babičky,na vaječný koňak jen 6 žloutků,1 vanilka + 150ml mléka převařeného-vychlazeného jinač úplně stejný a už dlouho jsem ho nedělala,ale dříve každý rok,díky za připomenutí!
        LENKA

        Comment


        • #5
          Leni, já přelouskala všechny recepty, ale když chlap koupil Salko a rum, použila jsem tento.
          ten tvůj je taky zajímavý, třeba není tak sladký, což někomu může vadit.
          Ale množství si můžu upravit? Deci a půl mléka mi připadá trochu málo...
          anina s.

          Comment


          • #6
            Jo babička dávala hodně rumu a děda chtěl na půl se slivkou brrr to mě nechutnalo!
            LENKA

            Comment


            • #7
              Jani ještě je tam to sälko + to mlíko!a cukru záleží na chuti každýho dávala jsem víc
              LENKA

              Comment


              • #8
                Aha, já přehlídla tu větu, že jinak úplně stejně, četla jsem jenom ty ingredience, co jsi napsala a domyslela si jen ten rum.
                Mi to ze slivky ani líhu ( jak kdysi dělal tchán ) taky nechutnalo. Souhlasím - brr.
                anina s.

                Comment


                • #9
                  Jani, úplně jsem zapoměla napsat, hned, jak jsem četla, vzpoměla jsem si na mamku, ta jej dělávala takto každé vánoce. Salko bylo, rum taky a tak byl i koňak. Mňamka. Já se vajec taky nebojím. Kluk už salmonelu měl, ale ne z vajec. To bylo, když se učil na kuchaře a zavřeli jim studenou kuchyň. Výtěry všichni co přišli snámi do styku. Věř, že nás proklínali.
                  Renata

                  Comment


                  • #10
                    Ahoj RENAT, je to nepříjemné, to věřím. Znám případ bacilu podobného salmoně, který známá dostala ze sušeného instantního přípravku...
                    Žádné syrové.
                    Já třeba syrové ani polosyrové nekonzumuju, ale z toho koňaku nám zatím nikdy nic nebylo.
                    Líbí se mi, jak je to rychlé a mňamózní.
                    Pa.
                    anina s.

                    Comment


                    • #11
                      Modrásku,my dělali vlastně skoro stejně, jen jsme dávali..2 slazená a 1 neslazené kondenzované mléko a bez cukru, jinak vejce asi stejně, někdy jsme do toho ještě přidali prášek kakao, podle chuti!! To chtěli vždycky děti čokoládovej....
                      No a rumu pro děti jen trošku na vůni a jinak pro dospěláky-asi taky ten 1/4 litr nebo i trochu víc, jak pro koho!!!
                      My ochutnávali a podle chuti nebo hustoty,někdy i přidávali!!!
                      Když to pak trochu déle stálo, stejně zhoustnul tak, že nešel z láhve lít, ale kapal !!!
                      S tím lihem a mlékem svařené jsem taky ochutnala a brrrr nechutnal vůbec!!!
                      A ta vejce,asi to ten Rum opravdu desifikuje!!!!!Mívali jsme ho doma i 2-3 měsíce a nikdy se nic nestalo!!!
                      Hm, ale děláš mi chutě.......tak ahoooj
                      Last edited by Hančí; 22.02.2010, 01:09.
                      Hančí

                      Comment


                      • #12
                        Tak mám pocit, že o víkendu bude v mnoha domácnostech vaječný koňak. Dělali jsme ho také tak, maminka tuším dělala i vařený. Taky byl dobrý. Ale ten musím najít v její kuchařce a to už se mi teď o čtvrt na tři ráno nechce jít hledat. Dík za připomenutí, nedělala jsem snad tři roky, předtím každé vánoce, takže zítra vyrábím "konáček" nebo-li " tlamolep" by dodal náš tatínek. Ale ten syrovej, vařit se mi nechce. On se stejně dřív vypije, než stačí ublížit nějakej bacil. Modrásku, modrásku, děláš chutě!!! Pápá. Scarlet


                        ----------------------------------------------------------------------------

                        Život připomíná Damoklovu hostinu; meč stále visí.
                        Voltaire

                        Comment


                        • #13
                          Jani, včera večer jsem si na radu Věrky123 dala stopičku a bylo mi krásně. Nožičky, jak ve vatičce. Za těch 14 dní pěkně zhoustnul a to množství akorát.
                          Renata

                          Comment


                          • #14
                            Původně odeslal Hančí Zobrazit příspěvek
                            Modrásku,my dělali vlastně skoro stejně, jen jsme dávali..2 slazená a 1 neslazené kondenzované mléko a bez cukru, jinak stejně, někdy jsme do toho ještě přidali prášek kakao, podle chuti!!
                            Původně odeslal Hančí Zobrazit příspěvek
                            jinak pro dospěláky-asi taky ten 1/4 litr nebo i trochu víc, jak pro koho!!!
                            My ochutnávali a podle chuti nebo hustoty,někdy i přidávali!!!
                            A ta vejce,asi to ten Rum opravdu desifikuje!!!!!Mívali jsme ho doma i 2-3 měsíce a nikdy se nic nestalo!!!
                            Hm, ale děláš mi chutě.......tak ahoooj


                            Původně odeslal scarlet Zobrazit příspěvek
                            Tak mám pocit, že o víkendu bude v mnoha domácnostech vaječný koňak. Ale ten syrovej, vařit se mi nechce. On se stejně dřív vypije, než stačí ublížit nějakej bacil. Modrásku, modrásku, děláš chutě!!! Pápá. Scarlet


                            Původně odeslal Renata Zobrazit příspěvek
                            Jani, včera večer jsem si na radu Věrky123 dala stopičku a bylo mi krásně. Nožičky, jak ve vatičce. Za těch 14 dní pěkně zhoustnul a to množství akorát.


                            Ahoj holky !

                            HANČÍ, já bych taky udělala víc, ale chlap koupil 1 Salko a 1 rum, tak jsem udělala tento. Taky přidávám podle chuti a hustoty, ale nám nezhoustnul, je už totiž vypitý.

                            SCARLET, já četla víc receptů, ale taky se mi nechtěl vařit, tento je z mixéru a za pár minut. Jen si udělej a pocucávej...

                            RENAT, je prima si udělat hezkou pohodu, a stopička k tomu určo přispěla.
                            Je to na to pocucávání...

                            Ještě se chystám na ten likér z kaštanů ( ledových ).

                            Tak se mějte, pěknou sobotu s koňakem i bez. ( Ale co dělat s bezem, že? )
                            anina s.

                            Comment


                            • #15
                              Na ten bez už se taky těším, teda až pokvete, ty Jani taky, že? Zatím budem přitápět koňakem, chi, chi.
                              Renata

                              Comment

                              Pracuji...
                              X