Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vaječný likér za tepla

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vaječný likér za tepla

    1,5 l mléka
    60 dkg cukru
    vanilka (asi bych nahradila vanilkovým cukrem)
    6 žloutků
    2 dl lihu (možná bych pužila rum, možná trochu více)

    Dáme svařit mléko, cukr a vanilku, necháme vychladnout. Odebereme z toho 0,25 l mléka, dáme do něho žloutky a dobře rozmícháme a přilijeme do zbylého vařícího mléka a mícháme, až se to znovu začne vařit. Pak dáme vychladnout a do studeného přilijeme alkohol, potom nalijeme do lahví.
    Recept je po manželově babičce.
    Zuzana

  • #2
    Zuzi takto dělala likér mužovo babička a byl moc dobrý, jen si pamatuju ty žloutky už by se neměly vařit, ale šlehat do zhoustnutí, aby se to nesrazilo. Už jsi zkoušela? Já piju vyjímečně, ale občas malou šťopičku vaječňaku, nebo jiného sladkého pití mňam.
    Renata

    Comment


    • #3
      Ahoj Renátko, zatím jsem nezkoušela, spíš možná někdy udělám ten bezvaječný. Ten sešit s recepty po manželově babičce a možná dokonce prababičce !!! jsem dostala do rukou teprve předevčírem. Pa!
      Zuzana

      Comment

      Pracuji...
      X