2 l bobulí bez stopek
1 l vody
2 hřebíčky
1 kousek skořicové kůry
1 badyán (když neseženete, nedá se svítit, likér uděláte i bez něj - vyzkoušeno)
0,5 kg cukru
0,5 lžičky kyseliny citrónové
0,5 l vodky
Bobule, vodu, hřebíčky skořici a badyán vařit 30 minut (počítáno od začátku varu). Potom přecedit a propasírovat přes jemné síto. Pak přidat cukr a vařit do jeho rozpuštění. Nechat vychladnout, přidat kyselinu citrónovou a vodku. Promíchat a nalít do lahví. A pak už jen ochutnávat a ochutnávat ...
Tchýně tenhle likér dělá z aronií a je velmi vynikající. Já jsem ho dělala z červeného rybízu a byl také moc dobrý. A protože v kuchyni ráda riskuji, tak jsem to zkusila nejen z bobulí, ale dokonce i z grepů! No ta kombinace sladké a hořké chutě byla dost zajímavá (mňam!), takže kdyby to někdo zkoušel, tak pozor, ať vám příliš nevytráví!
1 l vody
2 hřebíčky
1 kousek skořicové kůry
1 badyán (když neseženete, nedá se svítit, likér uděláte i bez něj - vyzkoušeno)
0,5 kg cukru
0,5 lžičky kyseliny citrónové
0,5 l vodky
Bobule, vodu, hřebíčky skořici a badyán vařit 30 minut (počítáno od začátku varu). Potom přecedit a propasírovat přes jemné síto. Pak přidat cukr a vařit do jeho rozpuštění. Nechat vychladnout, přidat kyselinu citrónovou a vodku. Promíchat a nalít do lahví. A pak už jen ochutnávat a ochutnávat ...
Tchýně tenhle likér dělá z aronií a je velmi vynikající. Já jsem ho dělala z červeného rybízu a byl také moc dobrý. A protože v kuchyni ráda riskuji, tak jsem to zkusila nejen z bobulí, ale dokonce i z grepů! No ta kombinace sladké a hořké chutě byla dost zajímavá (mňam!), takže kdyby to někdo zkoušel, tak pozor, ať vám příliš nevytráví!
Comment