Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pampeliškový med

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pampeliškový med

    400ks.pampeliškových květů
    2 celé citrony, může se přidat i pomeranč , vše bez pecek
    2 l vody
    2 kg cukru
    Po vyprání se vaří ve 2 l vody 20 minut a nechá se stát do druhého dne, vaří se s citronem nebo se může přidat až ke konci vaření. Pak druhý den se scedí a přidá se cukr, vaří se dvě až dvě a půl hodiny. Ze začátku se vaří rychleji a potom se dovařuje pomaleji až pění, tu pěnu jsem vždycky odstraňovala/zbírala/, ono je to potom čistý bez šmelu, to je takový kal asi z cukru.Hustotu si pohlídejte, může se dělat i z menší dávky.
    Podobné medy se mohou dělat i z chudobek, akátových květů, jitrocele, výhonků ze smrku atd. :P
    Věrka.

  • #2
    Re: Pampeliškový med

    Věrko, mám blízko domu louku kam skoro nikdo nechodí a tak až porostou tak tam vlítnu. Vzpomínám si, že byl dost řídký to je škoda. U nás padne hodně medu na chleba s máslem. Budem ho užívat jako zdravotní. Díky Ivana
    Ivana M

    Comment


    • #3
      Re: Pampeliškový med

      Zkuste ho dýl vařit, třeba bude hustější. Já nevim, já už si to tak nepamatuju jak byl hustý, ale vím, že tchýně ho taky dělávala a ta ho měla vždycky pěknej.
      Věrka.

      Comment


      • #4
        Re: Pampeliškový med

        Věrko no jasně budu vařit a vařit. Ivana
        Ivana M

        Comment

        Pracuji...
        X