Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Čínské řízečky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Čínské řízečky

    0,5 kuřecího nebo krůtího masa,
    1 lžička soli,
    3 vejce,
    3 lžíce solamylu (opravdu vrchovaté, jinak to nebude držet pohromadě),
    2 cibule (nebo pórek, co máte rádi),
    1 lžička kari,
    1 lžička mleté sladké papriky,
    1 lžička mleté pálivé papriky (pokud máte rádi),
    3 lžíce oleje,
    1 lžička cukru moučka,
    kečup.

    POSTUP PŘÍPRAVY

    Maso nakrájím na tenké nudličky, přidám vejce, olej, cukr a solamyl. Pokud vařím i pro děti, tak oddělím do jiné mísy tolik množství, kolik sní. Do dětské misky potom přidám trošku soli a kečupu (náš malej cibuli nejí, ale jinak klidně i cibuli). Do misky pro nás nakrájím bohatě cibule, osolím, okořením. Vše řádně promíchat a nechat alespoň 24 hodin v ledničce uležet. Potom naběračkou děláme na rozpálený tuk malé řízečky, které smažíme po obou stranách. Podáváme s vařeným bramborem, vynikající jsou i studené, takže určitě nezbydou!!! Aspoň u nás se po nich vždycky jen zapráší...


    Tento recept jsem neznala, poslala mi ho kámoška na email, tak přeposílám - kopíruju
    Teď jsem je dosmažila a je to bomba.
    Pokud už tu něco podobného je, omlouvám se, ale nepátrala jsem...
    Zdravím, Jana S.
    anina s.

  • #2
    Re: Čínské řízečky

    Tak tohle vypadá moc dobře, zkusím asi o víkendu Ale už teď bych si to klidně dala

    Comment


    • #3
      Re: Čínské řízečky

      Já dala něco podobného ale pod názvem Cikánský řízek.Tak se můžete mrknout i zde.Tady je hlavně cibule,tak to třeba nebude pro děti,ale jak kdo rád.Jaruš

      Comment


      • #4
        Re: Čínské řízečky

        Znám to jako " Čínské placičky", ale přidávám trošku česneku. Když je opěkné vepřové, dělala jsem i něj. Mně zas přinesl tento recept syn, ale to už je nějaká doba, ale byly fakt dobrý.
        Jana H.

        Comment


        • #5
          Re: Čínské řízečky

          Původně odeslal Jaruš
          Já dala něco podobného ale pod názvem Cikánský řízek.Tak se můžete mrknout i zde.Tady je hlavně cibule,tak to třeba nebude pro děti,ale jak kdo rád.Jaruš

          Zdravím Jaruš, letmo jsem prohlížela recepty a teď znovu, ale důkladněji. Myslela jsem podle názvu, že se jedná o řízek, tedy kus masa a právě jsem přečetla, že taky nudličky. Tak snad můj přeposlaný recept neva. Jen mě překvapila konzistence těsta, bylo to spíš jak lívance, takové tekuté, ale na teflonové pánvičce mi to drželo pohromadě. Těsto krásně zoranžovělo a chuťově vynikající. Ještě jsem to takto nedělala. Nenechala jsem to ani uležet, měla jsem v ledničce kuřecí maso, poslaný email od kámošky a tak jsem polkla a šla smažit.
          Dá se tam dát samo i česnek, ale na noc se mi to zdálo těžké, tak příště.
          Naučila jsem se kopírovat a vkládat, tak jsem to jen přeposlala, nemám už malého, ale 17-ti letého.
          Zdravím všechny kuchtíky a kuchaře... A těším se, až zase něco zajímavého tady najdu.
          Jana S.
          anina s.

          Comment


          • #6
            Re: Čínské řízečky

            Janino prosím tě neber to,že pohrdám tvým receptem a upředňostňuji svůj.Od toho si píšeme a dělíme se o své recepty a poznatky receptů druhých,ale v žádném případě to neber špatně.Samozřejmě piš co nejvíce,ono máme třeba stejný recept,ale každý pod jiným názvem a je to stejné.Takže z mé strany to nebyla žádná kritika,ale pouze konstatování. Pa Jaruš :P

            Comment


            • #7
              Re: Čínské řízečky

              Původně odeslal Jaruš
              Janino prosím tě neber to,že pohrdám tvým receptem a upředňostňuji svůj.Od toho si píšeme a dělíme se o své recepty a poznatky receptů druhých,ale v žádném případě to neber špatně.Samozřejmě piš co nejvíce,ono máme třeba stejný recept,ale každý pod jiným názvem a je to stejné.Takže z mé strany to nebyla žádná kritika,ale pouze konstatování. Pa Jaruš :P

              Ahojky Jaruš, jsem příjemně překvapena, že na chvíli kouknu do fóra a tam odpověď.
              Vůbec jsem to tak Jaruš nebrala a jsem i taková, že si umím udělat ze sebe i srandu.
              Tyto stránky jsem objevila nedávno a tak jsem ráda, že si můžu psát s někým, koho jako mě baví vaření a zkoušení i neznámých - pro mě - receptů. A že můžu i napsat nějaký recept, a koukám, že ho třeba někdo nezná - ale samo, že to nemyslím zle, jako třeba Bramborovou omáčku, kterou jsem dala do Omáček.
              A ti, co zastávají " klasiku " a že se něco nehodí a jak to může být poživatelné, ať si vaří jednotvárně a podle sebe.
              Takže v poho , nic jsem nebrala špatně, ale naopak, vyzkouším Řízek dle tebe, protože je tam zase jiné koření nebo přísady a to já zkouším ráda.
              A syn kuřecí může, takže mám recept navíc.
              Zdravím, kdo jako já ponocuje a vyžívá se ve vaření .
              Dobrou a zase někdy tady.
              Zdraví Jana S.
              anina s.

              Comment


              • #8
                Re: Čínské řízečky

                Jsem ráda,že jsme si to vysvětlily a že to tak bereš.Člověk jak je starý,tak ještě se rád nechává poučit i od mladších.Každý má své zkušenosti.Já se dostala do těchto stránek díky tomu,že děti po mě chtěly udělat trdelníky a tak jsem si to zadala a vyšel recept z této kuchařky i s videem.Hodně mě to zaujalo a už jsem od té doby zde.Pa Jaruš

                Comment


                • #9
                  Re: Čínské řízečky

                  Ahojky Jaruško, upřímně, ani nebylo co vysvětlovat, vůůůbec by mě nenapadlo něco brát jinak než příjemně a upřímně.
                  Já se tady dovídám takové rady, recepty a inspirace, že nestačím opisovat.
                  Dokonce jsem dnes našla dle Ivanky recept na Pomeranč.koláč-který by mě nenapadl jako kombinace a zrovna máme pomeranče doma, tak asi dokoupím další věci a vyzkouším.
                  Je to prima pokecat s lidma, co mají stejnou vášeň nebo koníček - vaření.
                  Já taky něco hledala na Netu a objevilo se mi více receptů a najednou - +video. Zkoukla jsem to a od té doby jsem jen na těchto stránkách, protože pro mě je rozdíl to jen v receptu přečíst nebo to i vidět, to se pak asi musí podařit.
                  Tak krásný večer a kuchtění zdar !
                  Jana S.
                  anina s.

                  Comment


                  • #10
                    Re: Čínské řízečky

                    Máš plnou pravdu.Já jsem taky byla unešená tím videem,to je lepší,než kus papíru a hodně vysvětlí.No prostě jsme na správném netu.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Čínské řízečky

                      Ahoj Jaruš, jsme tu správně, na jiné kuchařky chodím málokdy nebo jen když třeba z hecu nacvakám na netu do kolonky Nejrychlejší recepty.
                      Ten pomerančový koláč jsem nepekla, když jsem přišla z práce ( pracuju v potravinách ) , a měla v tašce zbytek ingrediencí, pomeranče už nebyly syn si z nich vymačkal šťávu...
                      Moje chyba, neřekla jsem, že je chci na koláč, chtěla jsem překvapit a zrovna měl Honza chuť na šťávu...
                      Tak jindy...
                      P.S. Jsem ráda, že je zatím tohle modré fórum, jsem na něj zvyklá, ale uvidíme, co bude dál...
                      Papa, Jana S., Ostrava
                      anina s.

                      Comment

                      Pracuji...
                      X