Potřebujeme: králičí zadek,větší cibuli,nastrouhanou mrkev asi 750g,sůl,kmín,tuk
Králíka odblaníme,opláchneme a rozdělíme na porce.Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle,cibuli nakrájíme nadrobno.Do pekáčku si dáme tuk(dávám olej nebo sádlo) a zesklovatíme cibulku.Na to nasypeme mrkev,trochu osolíme a promícháme. Poklademe osoleného a okmínovaného králíka.Podlijeme vodou,přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě asi 1a půl hod.Na horkovzduch peču na 175°.Ke konci odkryjeme a necháme zčervenat,teplotu můžeme trochu zvýšit,ale pozor aby se králík nevysušil.Já pak maso vyndám a zapráším trochou mouky,ale ne moc,aby to zůstalo šťavnatý.Podáváme s bramborovým knedlíkem.I když se mrkev peče tak dlouho,vůbec není rozblemcaná.[attachment=0:2bo2bwbo]Obraz0064.jpg[/attachment:2bo2bwbo][attachment=1:2bo2bwbo]Obraz0066.jpg[/attachment:2bo2bwbo]
Králíka odblaníme,opláchneme a rozdělíme na porce.Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle,cibuli nakrájíme nadrobno.Do pekáčku si dáme tuk(dávám olej nebo sádlo) a zesklovatíme cibulku.Na to nasypeme mrkev,trochu osolíme a promícháme. Poklademe osoleného a okmínovaného králíka.Podlijeme vodou,přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě asi 1a půl hod.Na horkovzduch peču na 175°.Ke konci odkryjeme a necháme zčervenat,teplotu můžeme trochu zvýšit,ale pozor aby se králík nevysušil.Já pak maso vyndám a zapráším trochou mouky,ale ne moc,aby to zůstalo šťavnatý.Podáváme s bramborovým knedlíkem.I když se mrkev peče tak dlouho,vůbec není rozblemcaná.[attachment=0:2bo2bwbo]Obraz0064.jpg[/attachment:2bo2bwbo][attachment=1:2bo2bwbo]Obraz0066.jpg[/attachment:2bo2bwbo]
Comment