Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Ražniči do trouby

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Ražniči do trouby

    Ražniči do trouby
    Do suchého pekáče nakrájíme asi 3-4 cibule na silnější půlměsíčky,na kolečka červenou klobásku / párek/,na kostky jednu větší zelenou papriku,na kostky asi 20 dkg uzeného,nebo slanina libová,vepřovou plec na kostky asi kilo,dle počtu lidí. Brambory syrové ve slupce nakrájím na osminky a přidám k masu.Okořením grilovacím kořením,nebo jaké máte rádi a vše promíchám a dám přikryté péci na půl hodinky při 200 stupních pomalu do trouby.Potom odkryju a ještě půl hodiny opeču odkryté a promíchám to.Já pekla na horkovzduch.Stačí asi hodinka,samo pustí šťávu,nepodlévá se.
    Je to opravdu dobré a rychlé.Kdo má rád žampiony,nebo zeleninu,může také přidat dle své chuti.Je v galerii vyfoceno,ale ochutnat nelze.
    Click image for larger version

Name:	fotka.jpg
Views:	1
Size:	21.1 KB
ID:	146460
    Last edited by Jaruš; 19.06.2011, 13:49.

  • #2
    Re: Ražniči do trouby

    Tak zítra, Jaruš, dělám. A zkus si, aby se mi to nepovedlo já dělám něco podobného , mrkni na Balatonské pekáčky, je to paráda, nandat to do jednoho pekáče, ty chutě se krásně prolinou, vždycky je to dobré. díky tvému receptu to obohatím o klobásku a grilovací koření, taky mám přichystané čerstvé žampiony, které už musím zpracovat, tak se to hodí. Zdravím.
    Iris

    Comment


    • #3
      Re: Ražniči do trouby

      Tak jsem nakonec dělala až včera, je to super !! přidala jsem jen žampiony, předběhla mě Věrka,Věrka, která dodala i fota do galerky.
      Těším se na další recepty.
      Iris

      Comment


      • #4
        Re: Ražniči do trouby

        iris,jsem ráda,že chutnalo.Já tam taky dávám klobásku.
        Last edited by Jaruš; 28.03.2010, 23:14.

        Comment


        • #5
          Re: Ražniči do trouby

          Tak dnes dělám k obědu ražniči musím říct ,že krásně voní a už jsem ochutnala a je to moc dobré,uvidíme co nato řekne manžel on klasické ražniči moc némusí.Dík za recept LILIE
          Lilie

          Comment


          • #6
            Re: Ražniči do trouby

            Já ho taky dělávám, je to dobrý. :P
            Věrka.

            Comment


            • #7
              Re: Ražniči do trouby

              Chtěla by se zeptat, jestli můžu použít místo obyčejného pekáče římský hrnec?
              Květa

              Comment


              • #8
                Re: Ražniči do trouby

                No já nevím,toto se peče polovinu doby přiklopené a druhou polovinu odkryté a v průběhu pečení se to promíchává.Nevím,nedělala jsem to v něm.Ale myslím,proč ne.
                Last edited by Jaruš; 28.03.2010, 23:15.

                Comment


                • #9
                  Re: Ražniči do trouby

                  Jaruš,dnes budu dělat toto ražničí a už se těším na tu dobrůtku.

                  Comment


                  • #10
                    Tak jsem Jaruš dnes tvůj recept obměnila, s pleckem bylo dobré, já dnes zkusila s kuřecíma vykosť.stehýnkama a nemělo chybu, i ten můj co kuřecí moc nemusí mlaskal, vynechala jsem brambory, prorože chtěl kaši. Dík za super recept.
                    Renata

                    Comment


                    • #11
                      Click image for larger version

Name:	ražniči do trouby.jpg
Views:	1
Size:	133.2 KB
ID:	144237

                      Pekla jsem v remosce - brambory, cibuli, domácí klobásky, uzené, kousek kližky
                      (na guláš by jí bylo málo ), zelenou papriku, grilovací koření ze sedlčanského ohniváku na gril (takže je to hodně pikantní) a trochu olivového oleje během pečení.
                      Je to luxusní.
                      anina s.

                      Comment

                      Pracuji...
                      X