Přidejte si jeden můj receptík, jestli ho tam ještě nemáte. Jmenuje se to “Moje kuřecí stehýnko”. Uvaříte do “skoroměka” kuřecí stehno,(přidejte bobkový list, udělá se to skoro s příchutí jakoby “zvěřiny”) Važte jen potud, aby se maso neodlepilo od kosti. Maso tam musí zůstat, protože jej budeme dále “obalovat” bramborákem.
Ten uděláme standardně, jako klasickou smundu (ale bez salámu, či uzeného). Jen přidáme trochu Solamilu (prostě potravinářský škrob)aby se nám to lépe přilepilo. Pro labužníky doporučuji místo vody, či mléka dát trochu piva (i černé, ale ne moc hořké typy). To celé osmažit na prudkém ohni v oleji, (jsem Čech, tak mi sádlo nevadí, tak to dělám na sádle), no a jako přílohu dávám opět bramborák, nebo už jen zeleninu. Přeju dobrou chuť a těším se na ten pokus s knedlíkem.
*
Ten uděláme standardně, jako klasickou smundu (ale bez salámu, či uzeného). Jen přidáme trochu Solamilu (prostě potravinářský škrob)aby se nám to lépe přilepilo. Pro labužníky doporučuji místo vody, či mléka dát trochu piva (i černé, ale ne moc hořké typy). To celé osmažit na prudkém ohni v oleji, (jsem Čech, tak mi sádlo nevadí, tak to dělám na sádle), no a jako přílohu dávám opět bramborák, nebo už jen zeleninu. Přeju dobrou chuť a těším se na ten pokus s knedlíkem.
*
Comment