Asi na 15 dkg másla usmažím tak 30 dkg cibule.Do toho dám tak 1kg masa nakrájeného na kostky a 25 dkg prorostlé slaniny nakrájené na drobno(třeba anglickou)
K tomu přidám podle chuti sůl, pepř, drcený kmín a červené víno(asi 1dcl).Přikryju,pomalu dusím a hlavně hlídám, aby se guláš nepřipálil.Podle potřeby podlívám vodou, někdo používá i masový vývar.Hotový guláš zahustím hl. mouhou rozmíchanou ve vodě, kdo chce může jíškou.Když je potřeba,tak dochutím(sůl,pepř).Nechám povařit. My máme kančí guláš nejradši s chlebem a jestě posypaný kroužky cibule.
Zkoušela jsem takhle dělat i srnčí a taky nám chutnal.
K tomu přidám podle chuti sůl, pepř, drcený kmín a červené víno(asi 1dcl).Přikryju,pomalu dusím a hlavně hlídám, aby se guláš nepřipálil.Podle potřeby podlívám vodou, někdo používá i masový vývar.Hotový guláš zahustím hl. mouhou rozmíchanou ve vodě, kdo chce může jíškou.Když je potřeba,tak dochutím(sůl,pepř).Nechám povařit. My máme kančí guláš nejradši s chlebem a jestě posypaný kroužky cibule.
Zkoušela jsem takhle dělat i srnčí a taky nám chutnal.