Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kančí guláš

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kančí guláš

    Asi na 15 dkg másla usmažím tak 30 dkg cibule.Do toho dám tak 1kg masa nakrájeného na kostky a 25 dkg prorostlé slaniny nakrájené na drobno(třeba anglickou)
    K tomu přidám podle chuti sůl, pepř, drcený kmín a červené víno(asi 1dcl).Přikryju,pomalu dusím a hlavně hlídám, aby se guláš nepřipálil.Podle potřeby podlívám vodou, někdo používá i masový vývar.Hotový guláš zahustím hl. mouhou rozmíchanou ve vodě, kdo chce může jíškou.Když je potřeba,tak dochutím(sůl,pepř).Nechám povařit. My máme kančí guláš nejradši s chlebem a jestě posypaný kroužky cibule.
    Zkoušela jsem takhle dělat i srnčí a taky nám chutnal.
Pracuji...
X