Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Hovězí krk na víně

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Hovězí krk na víně

    Na oleji rozškvaříme asi 15 dkg slaniny na malé kostičky.Do ní přidáme cibuli na kostičky a dozlatova usmažíme.Nakonec dáme asi 4 stroužky utřeného česneku.
    Hovězí krk/já mám nejraději loupanou plec/ svážeme,aby se udržel vcelku.Osolíme,opepříme a potřeme utřeným česnekem/4-5 stroužků/.
    Maso opečeme po obou stranách na slanině a cibuli s česnekem.Přidáme svazeček rozmarýnu a zlijeme půl na půl vývarem a červeným vínem tak,aby maso bylo skoro potopené.Přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě doměkka.
    Když je měkké,maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.Omáčku zahustíme jíškou a přecedíme.Komu nevadí špek,nemusíme.Jen vyndáme rozmarýn.
    Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.
Pracuji...
X