Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Nákyp se zelím

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Nákyp se zelím

    Budete potřebovat -pro 4 osoby:
    500 g mletého masa / směs/, 2 stroužky česneku, 1 cibuli, 125 ml masového vývaru,sůl,pepř, 500 g dušeného kysaného zelí,400 g brambor,200 g smetany , 1 vejce, 1/3 strouh.muškát.oříšku,tuk na vymazání formy a 2 lžíce oleje
    Postup:
    Brambory uvaříme ve slupce , oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zelí podusíme na lžičce tuku asi půl hodiny, trochu přisladíme podle chuti.Na pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm osmažíme cibuli a česnek, krájené na drobno. Potom přidáme maso a při střední teplotě za stálého míchání opečeme.Podlijeme vývarem / já dala rozvařenou vodu se čtvrtkou masoxové kostičky/ a necháme na mírném ohni téměř vydusit. Osolíme a opepříme.
    Formu na zapékání vymažeme tukem a vložíme třetinu dušeného zelí. Na zelí rozložíme polovinu brambor, potom polovinu masa, znovu zelí , brambory, maso a nakonec zelí.Smetanu rozšleháme s vejcem, solí, pepřem a muškát.oříškem a nákyp s ní přelijeme. Pečeme při 200°C asi 35 - 40 minut.
    Možná, že to vypadá složitě, ale když si to všechno připravíte / zelí a brambory/, tak to jde rychle a je to moc dobré
    Daniela

  • #2
    Re: Nákyp se zelím

    Dani, znám a vypadá to skvěle, asi po neděli zkusím, doma všedchno mám tak se do toho pustím a budu mít na dva dny oběd.Ahojky J.
    Jana H.

    Comment

    Pracuji...
    X