Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Svíčková Stroganov

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Svíčková Stroganov

    Klasický recept se liší v různých kuchařkách jen v detailech, nabízím ten, který se mi nejvíce osvědčil.
    Svíčkovou nakrájím na tenké nudličky. Na pánvi rozehřeji olej, zprudka maso nechám opéct, osolím, opepřím. Pak zakápnu bílým vínem, nechám odpařit a kápnu ještě sojovku. Pokud máte nááááhodou rozdělaný šampus,dejte ho místo vína,
    Když použijete náhradní maso / falešnou svíčkovou, zadní, nebo roštěnku/ je doba přípravy masa delší, musí být měkoučké, takže pak musíte nechat vydusit puštěnou štávu a dodust do měkka.
    Na jiné pánvi na másle osmahnu cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka,zapráším lehce hladkou moukou, zasmahnu a zaleju vývarem z bujonu/ nejlépe extra silný masox hovězí , přidám hořčici, citronovou štávu, malinko kečupu a vařím, přidám smetanu na šlehání, nakrájené žampiony z konzervy a nakonec rajče a na tenké nudličky kyselou okurku / nejlepší je trošku pikatní, např. Znojmia - naložené s feferonkou / Případně dosolím, opepřím.
    Pak maso přendám do omáčky a prohřeju.
    Podávám s rýží nebo opečenými brambůrkami, nebo s obojím.[attachment=0:2emqvn1g]stroganov 009.JPG[/attachment:2emqvn1g]
    Attached Files
    Iris

  • #2
    Re: Svíčková Stroganov

    Hm,to může být mňamka,jen pravou svíčkovou,to už nevím jak vypadá ,ale jak píšeš, jde to i ze zadního.To se mi moc líbí a vyzkouším,jak bude po dietce!!!!
    Hančí

    Comment


    • #3
      Re: Svíčková Stroganov

      Hančí, hovězí je jedno z mas dietních, tak se neboj, určitě dietnější než buček či krkovička . Děkuji za spousty krásných a pohlazujících videí a obrázků, mimochodem, v jednom bylo, že správně je umřít trošku zdevastovaná, takže není co řešit.
      Moc zdraví Iris
      Iris

      Comment

      Pracuji...
      X