Klasický recept se liší v různých kuchařkách jen v detailech, nabízím ten, který se mi nejvíce osvědčil.
Svíčkovou nakrájím na tenké nudličky. Na pánvi rozehřeji olej, zprudka maso nechám opéct, osolím, opepřím. Pak zakápnu bílým vínem, nechám odpařit a kápnu ještě sojovku. Pokud máte nááááhodou rozdělaný šampus,dejte ho místo vína,
Když použijete náhradní maso / falešnou svíčkovou, zadní, nebo roštěnku/ je doba přípravy masa delší, musí být měkoučké, takže pak musíte nechat vydusit puštěnou štávu a dodust do měkka.
Na jiné pánvi na másle osmahnu cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka,zapráším lehce hladkou moukou, zasmahnu a zaleju vývarem z bujonu/ nejlépe extra silný masox hovězí , přidám hořčici, citronovou štávu, malinko kečupu a vařím, přidám smetanu na šlehání, nakrájené žampiony z konzervy a nakonec rajče a na tenké nudličky kyselou okurku / nejlepší je trošku pikatní, např. Znojmia - naložené s feferonkou / Případně dosolím, opepřím.
Pak maso přendám do omáčky a prohřeju.
Podávám s rýží nebo opečenými brambůrkami, nebo s obojím.[attachment=0:2emqvn1g]stroganov 009.JPG[/attachment:2emqvn1g]
Svíčkovou nakrájím na tenké nudličky. Na pánvi rozehřeji olej, zprudka maso nechám opéct, osolím, opepřím. Pak zakápnu bílým vínem, nechám odpařit a kápnu ještě sojovku. Pokud máte nááááhodou rozdělaný šampus,dejte ho místo vína,
Když použijete náhradní maso / falešnou svíčkovou, zadní, nebo roštěnku/ je doba přípravy masa delší, musí být měkoučké, takže pak musíte nechat vydusit puštěnou štávu a dodust do měkka.
Na jiné pánvi na másle osmahnu cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka,zapráším lehce hladkou moukou, zasmahnu a zaleju vývarem z bujonu/ nejlépe extra silný masox hovězí , přidám hořčici, citronovou štávu, malinko kečupu a vařím, přidám smetanu na šlehání, nakrájené žampiony z konzervy a nakonec rajče a na tenké nudličky kyselou okurku / nejlepší je trošku pikatní, např. Znojmia - naložené s feferonkou / Případně dosolím, opepřím.
Pak maso přendám do omáčky a prohřeju.
Podávám s rýží nebo opečenými brambůrkami, nebo s obojím.[attachment=0:2emqvn1g]stroganov 009.JPG[/attachment:2emqvn1g]
Comment