Potřebujeme:
maso (kuřecí,krůtí, vepřové,hovězí)
směs koření na čínu (já si míchám vlastní)
solamyl
čínskou zeleninu mraženou nebo cibuli, mrkev, hlávkové zelí, barevnou papriku, žampiony a nakonec zelené listy pórku nakrájené na nudličky.
sladkou sojovou omáčku
pikantní sojovou omáčku (zelený obal)
worčestrovou omáčku
ústřicovou omáčku (je už všude k dostání-v supermarketech v oddělení sojovek a dalších omáček)
Maso (jakékoliv) nakrájíme na proužky, okořeníme (koření na čínu nebo jaké používáte) a promícháme se Solamylem.
Vložíme do rozpáleného oleje (musí to maso plavat), osmažíme a přecedíme do misky.
Výpek slejeme a část použijeme na zeleninu. Pokud dáváme čerstvou, tak cibuli nakrájíme na měsíčky, zelí na menší proužky (tak 2x1cm), pak přidáme mrkev na kolečka (slabá), chvilku dusíme a pak přidáme barevnou papriku na proužky a žampiony na měsíčky nebo plátky (podle velikosti). Vše malinko osolíme, aby to pustilo šťávu ze všech
ingrediencí a přidám k tomu 1 kostku VÝVAR. Pokud máme mraženou zeleninu, tak ji vložíme do části z výpeku a podusíme. Ke konci přidám trošku pikantní sojové omáčky a sladké sojové omáčky. Promícháme a přidáme osmažené maso a společně prohřejeme. Pokud dělám ze syrové zeleniny, tak na konec přimíchám nakrájený pórek. Je tam spíš pro barvu.
Připravím si čínské nudle:
[attachment=1:31qv85i1]nudle.jpg[/attachment:31qv85i1]
tyto jsou správné, mají ještě jedny - vaječné těstoviny s českým návodem, ale to nejsou oni, jsou moc slabé.
Uvaříme ty nudle, zcedíme, prolejeme studenou vodou a necháme odkapat. Pak do většího kastrolu nebo wok pánve nalejeme větší množství oleje a necháme rozpálit. Do toho pak (nejlépe po jedné porci) vložíme nudle a mícháme. Pak je zcedíme a necháme odkapat olej a v další pánvi je ještě prohřejeme s ústřicovou omáčkou a Worčestrem a troškou sladké sojové omáčky. Jen to necháme zabarvit a ihned podáváme.
A takhle to pak vypadá. Použila jsem dnes mraženou čínskou zeleninu.
[attachment=0:31qv85i1]na.jpg[/attachment:31qv85i1]
Tak snad vám to bude taky chutnat. Věruše
maso (kuřecí,krůtí, vepřové,hovězí)
směs koření na čínu (já si míchám vlastní)
solamyl
čínskou zeleninu mraženou nebo cibuli, mrkev, hlávkové zelí, barevnou papriku, žampiony a nakonec zelené listy pórku nakrájené na nudličky.
sladkou sojovou omáčku
pikantní sojovou omáčku (zelený obal)
worčestrovou omáčku
ústřicovou omáčku (je už všude k dostání-v supermarketech v oddělení sojovek a dalších omáček)
Maso (jakékoliv) nakrájíme na proužky, okořeníme (koření na čínu nebo jaké používáte) a promícháme se Solamylem.
Vložíme do rozpáleného oleje (musí to maso plavat), osmažíme a přecedíme do misky.
Výpek slejeme a část použijeme na zeleninu. Pokud dáváme čerstvou, tak cibuli nakrájíme na měsíčky, zelí na menší proužky (tak 2x1cm), pak přidáme mrkev na kolečka (slabá), chvilku dusíme a pak přidáme barevnou papriku na proužky a žampiony na měsíčky nebo plátky (podle velikosti). Vše malinko osolíme, aby to pustilo šťávu ze všech
ingrediencí a přidám k tomu 1 kostku VÝVAR. Pokud máme mraženou zeleninu, tak ji vložíme do části z výpeku a podusíme. Ke konci přidám trošku pikantní sojové omáčky a sladké sojové omáčky. Promícháme a přidáme osmažené maso a společně prohřejeme. Pokud dělám ze syrové zeleniny, tak na konec přimíchám nakrájený pórek. Je tam spíš pro barvu.
Připravím si čínské nudle:
[attachment=1:31qv85i1]nudle.jpg[/attachment:31qv85i1]
tyto jsou správné, mají ještě jedny - vaječné těstoviny s českým návodem, ale to nejsou oni, jsou moc slabé.
Uvaříme ty nudle, zcedíme, prolejeme studenou vodou a necháme odkapat. Pak do většího kastrolu nebo wok pánve nalejeme větší množství oleje a necháme rozpálit. Do toho pak (nejlépe po jedné porci) vložíme nudle a mícháme. Pak je zcedíme a necháme odkapat olej a v další pánvi je ještě prohřejeme s ústřicovou omáčkou a Worčestrem a troškou sladké sojové omáčky. Jen to necháme zabarvit a ihned podáváme.
A takhle to pak vypadá. Použila jsem dnes mraženou čínskou zeleninu.
[attachment=0:31qv85i1]na.jpg[/attachment:31qv85i1]
Tak snad vám to bude taky chutnat. Věruše
Comment