Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pikantní roštěnky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pikantní roštěnky

    Potřebujeme:
    4 plátky roštěné
    1 cibuli
    pepř a sůl
    hladkou mouku
    olej
    1 masox
    2-3 rajčata

    Maso naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nám nezkroutili, ale necháme tam tu blánu. trošku osolím a opepřím. Cibulku jemně nakrájíme a orestujeme tak, aby byla mírně hnědá. Pak roštěnky obalíme v hladké mouce a dáváme do hrnce s orestovanou cibulkou a po obou stranách osmažíme. Mícháme, aby se nám nepřipálili. Kdyby se to moc chytalo, přidáme trošku vody. Když to máme osmažené podlijeme tolik vodou, kolik budeme mít masa. Bude to šťáva, ne omáčka. K tomu masu ještě přidáme oloupaná nakrájená rajčata. Ty nám udělají tu barvu a chuť. Přidáme masox a společně pozvolna dusíme do měkka. Šťávu nezahušťujeme, protože nám ji zahustila už ta hladká mouka, ve které byli ty roštěnky obalené.
    Podáváme s bramborem nebo rýží a talíř ozdobíme zeleninou a na roštěnky ještě poklademe syrovou cibuli na kolečka.
    Škoda, že nemám teď foťák, až bude, tak vám sem hodím i foto.Věruše
    Věruše
Pracuji...
X