Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vánoční naložený smažený kapr

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Vánoční naložený smažený kapr

Vánoční, naložený, smažený kapr
    Přestože si letos, kvůli dietce, bohužel nedám, nabízím náš recept na vánočního kapra.
    Možná ho někdo už znáte,ale pro někoho může být inspirací.Vyzkoušeli jsme i lososa a taky to bylo dobré.

Děláme ho večer, před Štědrým dnem.
    Očištěného kapra rozkrájíme na porce,podle zvyklosti.
    Každou porci kapra, trochu potřeme prolisovaným česnekem,všechny kusy dáváme do mísy,posypeme 1 nadrobno nakrájenou cibulí a zalijeme jakýmkoliv pivem.
    Necháme odležet, do druhého dne.
    Na Štědrý den porce kapra vyjmeme,necháme, jen tak v ruce, trochu okapat,setřeme cibuli,pokud zůstala na rybě,
    pak osolíme,
    dáme klasicky, ihned do hladké mouky ,
    do rozšlehaného vejce, naředěného trochou té zálivky,samozřejmě bez cibule,
    pak do strouhanky
    a smažíme jako obvykle.

Česnek pohltí pach rybiny a bahna a pivo pohltí pach česneku a ryba je šťavnatá a křehká

Kdysi asi před 30-ti lety,mi tento velice jednoduchý recept, poradila kamarádka a nám tak zachutnal,že ho tak už děláme pořád,vlastně nám normálně, už ani tolik, nechutná.
    Tak jestli máte chuť, vyzkoušejte a budu ráda,jestli vám bude taky tak chutnat.Ahoky :P :P :P
    Last edited by Hančí; 17.06.2009, 00:04.
    Hančí

Re: Vánoční naložený smažený kapr

Tenhle recept slyším poprve a tak ho budu muset vyzkoušet, vypadá to dobře. Věrka. :P
    Věrka.

Comment

Ahoj holky.Dneska jsem si objednala na Vanoce kapra a tak je dobre zjistit ruzne pripravy kapru.Tento nezni spatne,ale zajimalo by me,zda je v kapru i po usmazeni citit pivo.Myslim si,ze ne,ale i tak se ptam.Kapra tu budu mit teprve druhe Vanoce a moc se tesim.Americani ho nejedi,protoze je to baheni ryba a pokladaji tuto rybu za bleeeeeeee......Nevedi co je dobre.Chtela jsem se take zeptat,zda uz nektera z vas zacala pect cukrovi.Pekny den devcata.Renda
      Renda

Comment

Věrko, klidně zkus je to dobrý,uvidíš!!
        Rendo,pivo není cítit, to se odpaří při smažení.Naopak, chuť kapra, je jemnější a není pak cítit bahnem.Vyzkoušej nejprve třeba jen část a část normálně a ucítíš ten rozdíl.A nejlepší je pak druhý den i studený . Tak se neboj a zkus,taky jsem tomu nadůvěřovala,ale je to chutný a mám to vyzkoušený už léta.Amerikáni nevědí o co přicházejí!!!Snad ti taky zachutná a ahoj :P Omlouvám se ,ale nějak to nestačím sledovat všude.
        Last edited by Hančí; 17.06.2009, 00:02.
        Hančí

Comment

Ahoj Hanci.
          Segra prileti odedneska za dva tydny,ona je velka kucharinka a tak to zkusime udelat asi pul na pul.Ja jsem nikdy nedelala rybi polevku,ale ona ji umi,takze udela polevku a jeste mi pomuze s tim kaprem,na ktereho mam uz nyni velikou chut.Presne za mesic jsou Vanoce ceske a za mesic a den jsou Vanoce americke.Ja je zde slavim dvakrat.To se,ale mam co?Kapr je,ale lepsi nez-li kruta nebo krocan,to mi ver.Ja to take nejak nestiham sledovat vsechno,ale snazim se.Kdy budes zacinat pect cukrovi?
          Renda

Comment

Rendi,ahoj!Tak budeš mít posilu,to se máš! A ještě dvakrát vánoce,no to je supr!!!:P Já letos nepeču, jdu po novém roce na operaci se žlučníkem a syn má nemocnou slinivku ,takže dietka,nedám si ani řízek a muž je diabetik,tomu jsme letos krabičku už koupili.Nějak nemám náladu nic vymýšlet,aby mě u toho nechytil ještě záchvat, to bych opravdu nerada. Jinak normálně, začínám většinou hned po Mikuláši,t.j. od 5.12. Tak ať se ti daří, to se všechno naučíš,neboj.Já jsem třeba, za mlada neuměla knedlíky a můj muž je vařil ,už jako destiletý. Tak je dělal on a časem jsem se to taky naučila.Jo a první chlupaté knedlíky jsem nenašla v hrnci,byla v něm jen kaše. Prostě. žádná učený z nebe nespadl. Tak ahojky a měj se hezky.
            Hančí

Comment

Ahoj Hanci.To je mi lito,ze nemuzes ty ceske dobroty a na Vanoce si nebudes moci dat ani toho kapra s tim salatem nebo i rizek.Mam zde kamarada a ten pred mesicem byl odoperovany na zlucnik.Rano v sest dolezl po ctyrech ke me do pokoje,ze ho mam odvest(mel bolest na hrudi),ze mu je spatne,ale ja jsem dostala strach,ze by mi zkolaboval nekde v aute a tak jsem radeji zavolala zachranku,ktera ho odvezla na pohotovost.Delali mu vsechna mozna vysetreni.Srdicko mel hodne spatne,ale i to nakonec mu dali do poradku a jeste k tomu mu odoperovali zlucnik a vyndali kameny.Ted,uz je na tom o mnoho lepe.Jen se chci zeptat,proc nejdes na tu operaci drive a cekas,az po Novem roce?To je tam u vas cekaci doba?Bud opatrna,aby jsi nedostala zluc.zachvat,ale take nehladov.Oni to,uz ve smes vsude delaji laparaskopicky,ale nevim v jakem stadiu to mas ty.Preji hlavne brske uzdraveni a maaaaaaaaaaaaaaaalo bolesti.
              Koukam,ze v rodine to nemate nejak moc vesele,ale neboj,bude lip.Cukrovka je take blba nemoc,ale jak rikavala moje babicka - nemoci nechodi po horach,ale po lidech a vzdy to odnesou dobri lide,ale hlavu vzhuru a ono bude dobre.
              Tak papa a drz se!
              Renda

Comment

Ahojky Rendo,ano jsou takové čekací doby,bohužel ,mám jen malé kamínky a když nesním nic špatného,tak to jde,ale už bych raději to měla za sebou,je to hrozné,člověk si netroufne nic moc sníst,aby ho to nechytlo.Taky mi to budou dělat laparoskopicky.No na kapříka a řízeček si počkám !!!A salátek tak leda brambory s jogurtem nebo kaši.Jinak díky za podporu,já to nějak zvládnu!!!A vy si dejte za mě dvakrát a vzpomínejte,jak bych si dala s vámi!!!Tak ahoj
                Hančí

Comment

Pracuji...
                X