Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vánoční kachna na divoko

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vánoční kachna na divoko

    Vánoční kachna na divoko.

    Až budete chtít změnu, :P

    po klasickém osolení a okmínování,zkuste dát dovnitř,
    kolečka z 1-2 sladších pomerančů (bez kůry a pecek)
    a co se nevejde dovnitř, tak dát mimo do pekáče,
    pak přidat do pekáče,
    asi 6 kuliček (rozmačkaných) jalovce (není nutné,ale dobré)
    a hlavně divoký koření- (asi 10 kuliček-nový koření,10 kuliček-celý pepř a 2-3 bobkové listy), podle velikosti ,
    pak podlít pořádně, jen vodou,asi půl litru, žádné sádlo nedávám,
    přidat 1-2 cibule, já jí krájím na drobno.
    Během pečení, občas píchám vidlicí do kůže, aby se kachní sádýlko,vypeklo.Pokud je třeba, podlévám vodou.
    Po upečení, nejprve, pokud se vypeklo hodně sádla, tak ho část odeberu (je dobré na chleba)
    a znovu trochu podleju vodou a nechám přejít varem.
    Šťáva se může malinko, zaprášit moukou,ale kdo nechce, nemusí.
    Je to naše, taková kačena na divoko, není pak chuťově, tak mastná a je vynikající a s červeným zelím,bramborovým nebo i houskovým knedlíkem Fakt, to nemá chybu
    Není to žádná věda,ale dokud jsme nezkusili, nevěřili jsme, jak to dobře chutná!!!
    Teď už je to léta naše vánoční a tu si letos taky nedám!!!!Smůla!!!Ach jo!!!Ta dieta!!!
    Pá,pá,pá,doufám,že jsem vás taky jednou inspirovala,je to opravdu dobré a nebojte se vyzkoušet :P :P
    Hančí
Pracuji...
X