Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Plněný bramborový knedlík se zelím

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Plněný bramborový knedlík se zelím

BRAMBOROVÝ KNEDLÍK S PÁRKEM,CIBULKOU A ZELÍČKEM

Já místo kulatých plněných knedlíků masem,uzeným atd.dělám to,že do bramborového těsta zabalím obyčejné celé libové párky a udělám klasika šišatej knedlík.Vařim tak 15-20 minut.On když se pak ten knedlík nakrájí při podávání,tak to vypadá docela i hezky.K tomu udělám sladkokyselé zelí a nakonec poleju knedlíky smaženou cibulkou,tou nešetřím.Vypadá to přesně takhle a je to taky dobrý i když jen s parasem Třeba někoho ale potěším [attachment=0:37yoty0n]P1290212.JPG[/attachment:37yoty0n] DOBROU CHUŤ
    Attached Files

Re: Plněný bramborový knedlík se zelím

mys.sko,to je dobrý nápad na večeři.
    Já zase dělámplněný brambor.knedlík i takto:
    Osmažím si cibulku,přidám nakrájenou angl.slaninu (nebo zbytky párku,salámu,atd.) a dám vajíčka.Vše dohromady osmažím a potom,když je to chladné,tak s tím plním knedlíky.K tomu zelí nebo špenát a taky tu smaženou cibulku.
    Zkrátka zdělám zbytky z lednice. Zdenka J.

Comment

ZdenkoJ. tak to může být taky bašta s těma vajíčkama,díky za tip

Comment

Tak děvčata nevím jak můžu hubnout když je tady takových dobrot
        ZDENKA

Comment

Zdeni, leda tak,jako já, že nesmíš ,jinak by ti bylo blbo. Ale ty vejce,to je fakt dobrý nápad,párek a šišku taky dobrý,co se tady člověk vše nedoví!!!!Ahojky
          Hančí

Comment

Děvčata, to jsem se naučila od mé matky.Bylo nás 5 dětí a stále hladový.Tak kdysi stál točený nebo ten český salám 2.80.-Kč a vajíčka 0.70.-Kč a nebo uzený žebírka 4.- Kč.S těmi vajíčky se ten salám nastaví a je toho více. Já nevím zda i u Vás se to stává,ale u nás vždy zbývají 2-3 plátky šunk.salámu a nebo jiných druhů a tak to vždycky takto zlikviduji. Já ty plněný brambor.knedlíky likviduji studený a samotný u televize.Mám je jako zákusek. Taky bych neměla - ach ta váha ale což,jsem jaká jsem. Čauky Zdenka J.

Comment

Tak ted jsem si vzpoměla na své děství, byli jsme čtyři ségry, a ještě u nás bydlel děda. Mamka dělala obrovský plněný knedlík, přesně takhle, nebo ho plnila nějakým vepřovým masem, myslím, že udělala směs z konzervy. no a co zbylo, to náš táta hodil na kousky na pánev i s tím zelím to opekl. Jak se mi to ted vybavilo ..... udělám, díky za znovu nalezenou inspiraci. Iris
              Iris

Comment

Iris, a co takhle škubánky s osmaženou strouhankou To taky bylo dobrý.Jenže ty mladý to už dneska nechtějí.Oni radši pizzu. Zdenka J.

Comment

DOBRY DEN ZDENKO J. , MATE PRAVDU,ZE MLADI RADEJI PIZZU,ALE JA JSEM TAKE MLADA A RADA EXPERIMENTUJI.PIZZU TU DELAJI NA KAZDEM ROHU-JSEM V USA A MLADI I STARI TO JEDI PORAD.TAKE JE TU TZV. BUFFET(TAM MUZETE SNIST CO CHCETE A KOLIK TOHO CHCETE) A DELAJI TAM COKOLADOVOU NEBO I JABLECNOU PIZZU.KDYZ JSEM TO SLYSELA POPRVE,TAK MI TO PRISLO OPRAVDU DIVNE,ALE PO OCHUTNANI NEMAJI ANI JEDNA CHYBU.BYLA TO VELIKA ZMENA A DOBROTA. MAM BABICKU Z JIZNICH CECH,KDYZ JSEM SE SOUROZENCEMA JEZDILA K NI NA PRAZDNINY,TAK SI PAMATUJI,ZE DELALA BRAMBOROVE KNEDLIKY PLNENE UZENYM A POSYPALA JE CIBULKOU A K TOMU BYLO JESTE ZELI NEBO SPENAT.TO JE TAKOVA DOBROTA.MNAM.MNAM.BRAMBOROVE TESTO SE MI TED NECHCE DELAT,ALE MAM PYTLIK NA CHLUPATE KNEDLIKY,TAK JE ASI ZITRA UDELAM S UZENYM A SE ZELIM.TO BUDE KALORICKA BOMBA.UZ TED SE MI VSAK ZBYHAJI SLINY.ACH JO.MUSIM VYDRZET DO ZITRKA.PREJI PEKNY DEN.RENDA
                  Renda

Comment

jéé, tak tohle já můžu, to mi vždycky chutná. Ale takhle mě to udělat ještě nenapadlo. Tak jednou udělám změnu. Už se mi sbíhají sliny, nejradši bych si to uvařila hned. No nechám si to na sobotu. To bude víc času. Dík za inspiraci.
                    Věruše

Comment

Míšo, dobrý nápad. Mně zase naučila tchýně zužitkovat zbyty uzeného a salámů tak, že se rozemelou, přidá se hořčice a pepř, tato hmota se rozetře na plát z bramborového těsta a zavine se jako štrůdl. Vaří se v ubrousku, nebo na páře i bez ubrousku. Hezky to vypadá, když se hotové nakrájí na plátky.
                      Blanka

Comment

Ja take mohu bramborove knedliky s uzenym.Jo neni na babicku z C.Budejovic,ktera me i mym sourzencum je delavala.Mnam.Misska vi co je dobre,ze?
                        Renda

Comment

Holky,to mě těší,že Vám dělám chutě Né,vážně,nám tohle prostě chutná a tak proč se nepodělit.

Comment

Míšo, už jsem si koupila v Globusu tlusté párky, že vyzkouším tvoji verzi a těším se na knedlíčky .
                            Blanka

Comment

Ahoj holky, pokud to neva, že už jsem to někam psala, moje mamka dělává z bramborového těsta válečky plněné třeba párkem a pro změnu je nevaří, ale OSMAŽÍ na oleji ze všech stran, k tomu třeba zelí.
                              Je to moc dobré a křupavé.
                              Zdravím.
                              anina s.

Comment

Pracuji...
                              X