Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Špagety Ragutáty

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Špagety Ragutáty

Potřebujeme:
    50dkg vepřové libové kotlety
    1 sklenici MORAVANKA
    1 ks 3dcl kečupu
    2 střední cibule
    1 dcl oleje
    1 lžíce hladké mouky
    10 dkg tvrdého sýru na posypání (nejraději EIDAM )
    1 balíček špaget
    voda - dle potřeby

Popis přípravy:
    Na rozpáleném oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli,přidáme na kostičky (1,5 x 1,5 cm) nakrájené maso a orestujeme.
    Poté přidáme celý nakrájený obsah sklenice MORAVANKA i s nálevem (feferony - kdo nemá rád ostré nemusí) .
    Potom přidáme vodu - je jí plná sklenice od Moravanky a vše podusíme dokud nebude maso měkké.
    Potom přidáme celý kečup a ještě chvíli povaříme. Mezitím si v hrnečku rozmícháme mouku ve vodě a zahušťujeme podle toho,
    jak jsme zvyklí. Provaříme, aby se ztratila chuť mouky (asi 5 minut), ale za stálého míchání.
    Mezitím si ve slané vodě s trochou oleje uvaříme (dle návodu ) špagety tzv. asi 15 min.
    Na talíře servírujeme špagety ,doprostřed omáčku a vše bohatě posypeme strouhaným sýrem.

Je trochu pikantní, ale co jsem tenhle recept získal před lety od kamaráda, tak se vaří u nás velice často a dokonce si tu omáčku dávají holky (žena s dcerou)jen tak s pečivem.

Re: Špagety Ragutáty

Jeníku, Jeníku, nemusí to být špatný, ale asi bych kotlety nahradila třeba pleckem, připadá mi šťavňatější. A určo bych přidala ty feferony a ten sejřík, no? Je hodně receptů s Moravankou, tedy né s tou kapelou, ale nakládanou a asi ji budu muset koupit do zásoby. Jednoduchý, to je fajn. J.H.
    Jana H.

Comment

Zdravím.
      Ono, když se maso nakrájí na ty malé kousky, tak je to v podstatě jedno, ale maso z kotlety stále drží tvar a kostečky pěkně vypadají. Zkoušel jsem to i s kuřecím, krůtím a dokonce i s vepřovou konzervou, (je to sice rychlejší),ale chuťově se to vůbec nedá srovnat, a proto si myslím, že kotleta je kotleta. Vyzkoušejte si to, uvidíte co Vám bude vyhovovat, ale co je nejhlavnější, co Vám bude nejvíc chutnat. Mějte se Jenik

Comment

Já to taky dělám z plecka a z tou Moravankou to zkusím.Manžel to jí taky s rohlíkem on špagety nemusí Maruška
        MARUŠKA

Comment

Pracuji...
        X