Potřebujeme:
50dkg vepřové libové kotlety
1 sklenici MORAVANKA
1 ks 3dcl kečupu
2 střední cibule
1 dcl oleje
1 lžíce hladké mouky
10 dkg tvrdého sýru na posypání (nejraději EIDAM )
1 balíček špaget
voda - dle potřeby
Popis přípravy:
Na rozpáleném oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli,přidáme na kostičky (1,5 x 1,5 cm) nakrájené maso a orestujeme.
Poté přidáme celý nakrájený obsah sklenice MORAVANKA i s nálevem (feferony - kdo nemá rád ostré nemusí) .
Potom přidáme vodu - je jí plná sklenice od Moravanky a vše podusíme dokud nebude maso měkké.
Potom přidáme celý kečup a ještě chvíli povaříme. Mezitím si v hrnečku rozmícháme mouku ve vodě a zahušťujeme podle toho,
jak jsme zvyklí. Provaříme, aby se ztratila chuť mouky (asi 5 minut), ale za stálého míchání.
Mezitím si ve slané vodě s trochou oleje uvaříme (dle návodu ) špagety tzv. asi 15 min.
Na talíře servírujeme špagety ,doprostřed omáčku a vše bohatě posypeme strouhaným sýrem.
Je trochu pikantní, ale co jsem tenhle recept získal před lety od kamaráda, tak se vaří u nás velice často a dokonce si tu omáčku dávají holky (žena s dcerou)jen tak s pečivem.
50dkg vepřové libové kotlety
1 sklenici MORAVANKA
1 ks 3dcl kečupu
2 střední cibule
1 dcl oleje
1 lžíce hladké mouky
10 dkg tvrdého sýru na posypání (nejraději EIDAM )
1 balíček špaget
voda - dle potřeby
Popis přípravy:
Na rozpáleném oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli,přidáme na kostičky (1,5 x 1,5 cm) nakrájené maso a orestujeme.
Poté přidáme celý nakrájený obsah sklenice MORAVANKA i s nálevem (feferony - kdo nemá rád ostré nemusí) .
Potom přidáme vodu - je jí plná sklenice od Moravanky a vše podusíme dokud nebude maso měkké.
Potom přidáme celý kečup a ještě chvíli povaříme. Mezitím si v hrnečku rozmícháme mouku ve vodě a zahušťujeme podle toho,
jak jsme zvyklí. Provaříme, aby se ztratila chuť mouky (asi 5 minut), ale za stálého míchání.
Mezitím si ve slané vodě s trochou oleje uvaříme (dle návodu ) špagety tzv. asi 15 min.
Na talíře servírujeme špagety ,doprostřed omáčku a vše bohatě posypeme strouhaným sýrem.
Je trochu pikantní, ale co jsem tenhle recept získal před lety od kamaráda, tak se vaří u nás velice často a dokonce si tu omáčku dávají holky (žena s dcerou)jen tak s pečivem.
Comment