Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Balatonské kotlety v pekáčku

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Balatonské kotlety v pekáčku

Jednoduchá příprava.
    Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na pávnvi.
    Naskládáme do pekáčku, zasypeme kmínem, mletou paprikou a cibulí, na půlkolečka nakrájené, přidáme neoloupané stroužky česneku, barevné paprikové lusky nakrájené na proužky, chili papričku, já používám sušenou, dodá jemně pikantní chut a nikoliv ostře pálivou, podlejeme horkou vodou, přiklopíme a pečeme v troubě asi hodinku, až hodinku a půl.
    Mezitím si do kysané husté smetany zamícháme petrželku a citronovou kůru. Na talíři polijeme ochucenou smetanou, k tomu nejlépe opečené brambory.
    Iris

Re: Balatonské kotlety v pekáčku

Tak to vypadá véééélice dobře. Je v tom všechno, co mám ráda.
    Jana H.

Comment

Jani zkus, když nechci mýt mnoho nádobí, dám pod maso rovnou i ty brambory.
      Iris

Comment

No, mě se to také líbí, to bude určitě dobrý. Věrka. :P
        Věrka.

Comment

Iris, to je jasný, taky nemám ráda moc nádobí a co se dá dělat dohromady v jednom hrnci, tak to vítám. V týdnu chci dělat květák taky s barmaborama v jednom. Pak to sem hodím. J.H.
          Jana H.

Comment

No mě se to taky líbí a nedá to moc práce.Zkusím co nejdříve mám v mražáku kotlety.Už se
            těším. JanaP
            Jana P

Comment

Dobry den pani Jani H.,chtela jsem se jen zeptat,jak delate ten peceny kvetak s brambory.Diky a pekny den.Renda
              Renda

Comment

Rendo, květák i brambory syrové nakrájíš na kousky ne moc veliké, spíš menší, dá dfo zapékací mísy přiměřené množství cibule, květáku i brambor, osolíš, opepoříš, zaliješ šlehačkou ,přikryješ alobalem nebo vrchním víčkem, dáš do trouby péct. Hlídej až je to měkké. Pokud budeš chtít trochu opečený vrch, alobal asi 15 minut před koncem sundáš. Jinak koření si dej jaké chceš. Toť vše.Můžeš přidat třeba na kolečka nakrájenou klobásku.
                Jana H.

Comment

Jani H.,dekuji za recept,ale jeste by me zajimalo prave to koreni,aby to melo dobrou chut.Nezlob se,ale nemohla by jsi mi napsat,ze cim ty to dochucujes?sul,pepr?Dekuji a nezlob se.Zdravi Renda
                  Renda

Comment

Pracuji...
                  X