Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Sváteční řízky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Sváteční řízky

    Tento recept jsem vymyslela opět já s mojí maminkou již před hodně lety a chtěla bych se s vámi o něj podělit. Netvrdím, že ho někdo z vás také nepraktikuje, alespoň třeba částečně.
    U nás se dělají řízečky hlavně kuřečí a krůtí, ale nebráníme se i vepřovým a také řízky z uzeného masa jsou moc dobré.
    Takže jakékoliv masíčko na řízky naklepu, osolím, načesnekuju a potřu olejem. Řízky naskládám na sebe a uložím na 12 hodin do lednice, aby se proležely. Pak je obaluji klasicky v trojobalu a smažím. Na nevymaštěný plech si nakrájím na plátky okrájené syrové brambory a na ně rozložím na plátky nakrájený uzený špek. Nezaměňovat s anglickou slaninou nebo něčím jiným. Musí to být voňavý uzený špíček. No a ty usmažené řízky vkládám na ten plech, který mám v troubě zapnuté na minimum. Pokud je řízků hodně, dávám ten špek ještě i mezi řízky. Po usmažení je na plechu ještě otočím a peču tak 10 minut. V tomto receptu je lepší ty řízky neusmažit příliš. V té troubě se dodělají. A co víc, krásně změknou od těch brambor a voní uzeným od toho špeku. Kdo tyhle řízky u nás ochutnal, pěkně mlaskal. Tak vám přeji také dobrou chuť a vyzkoušejte!
    Ještě rada, ty brambory jsou skvělé a špek můžete použít opět na nějaký pokrm, není nutné to vyhazovat.
Pracuji...
X