Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kuřecí maso v listovém těstě

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Kuřecí maso v listovém těstě

Nejprve si připravíme směs z kuřecího masa. Na pánvi necháme rozpálit olej, vysypeme masíčko nakrájené na kostičky, /nejlépe naložené přes noc, nakládám ho do oleje, koření, česneku,soli, vegety a pepře, 2 lžiček solamylu na 1/2kg masa/, orestujeme, přidáme na malé kousky nakrájený listový špenát /může být i zmražený/, pórek, česnek na plátky, já dávám celou paličku. Nakonec vlijeme na pánvičku celou šlehačku a přidáme rozdrobenou nivu, asi 15 dkg. Rozválíme si listové těsto, téměř vychladlou směs na něj nalejeme, zatočíme jako závin, potřeme rozšlehným vajíčkem a sypeme semínkama. Já používám sezamová nebo slunečnicová. Upečeme v troubě dozlatova. Úmyslně nepíšu na kolik stupňů, protože každá máme jinou troubu a jiné zkušenosti s ni. Podáváme teplé se zeleninovou oblohou.To listové těsto nevyvalujeme úplně na tenko, mohlo by se protrhnout.Tato směs masa se dá použít i na těstoviny. Doporučuji!!!

Re: Kuřecí maso v listovém těstě

Tak tohle musím vyzkoušet! Bude to obměna toho, co dělám já:

Kuřecí plátky okořeníme a osmahneme. Na rozválené listové těsto dáme osmahnutý kuřecí plátek, dva plátky sýra (jeden dolů, druhý nahoru), dva plátky šunky (jeden dolů, druhý nahoru), zabalíme, potřeme vajíčkema zapečeme v troubě. Podáváme s brambory na různé způsoby.
    Dagmar

Comment

Pracuji...
    X