1 kruta
1 pomeranc nakrajeny na ctvrtky
1 citron nakrajeny na ctvrtky
1 cibule nakrajena na ctvrtky
1 lzicka rozmarynu
1 lzicka salveje
1 lzicka oregana
7 lzic masla
1 lzice oleje
2 lzice provensalskeho koreni
1 1/2 lzicky soli
1 1/2 lzicky pepre
6 hrnku kureciho vyvaru nebo bujon
1/3 hrnku mouky
Mrizku v troube si dame az dolu a troubu predehrejeme na
Krutu omyjeme a osusime. Dame ji do pekace ve kterem mame mrizku, aby se nam kruta nelepila. Do vnitr kruty dame ctvrtky pomerance, citronu a cibule promichane s 1/2 koreni krome provensalskeho. Svazeme nohy kruty k sobe, aby drzela tvar. V malem kastrolku si rozehrejeme 2 lzice masla s olejem a provensalskym korenim, soli a peprem. Krutu touto smesi poradne promasirujeme a taky dame mezi prsicka a kuzi. Krutu prikryjeme alobalem a peceme na 200 stupnu 20 minut. Na dno pekace pridame tri hrnky vyvaru a zbyle koreni a peceme dalsich 40 minut. Pak snizime teplotu na 180 stupnu. Sundame alobal a pridame dalsi hrnek vyvaru. Peceme dalsi hodinu a pul zalezi na velikosti kruty a obcas polevame vyvarem v pekaci. Po upeceni krutu vyndame dame na plato a prikryjeme na 30 minut alobalem.
Pripravime si omacku : precedime si vyvar s pekace a odmastime si ho, pridame si abychom meli ctyri hrnky (1l), Zbyvajicich 5 lzic masla si rozehrejeme, pridame mouku a udelame si jisku jen svetlou, postupne pridavame vyvar privedeme dovaru a michame. Kratce povarime a pridame nasekanou zelenou petrzelku. Krutu naporcujeme a podavame s bramborovou kasi.
1 pomeranc nakrajeny na ctvrtky
1 citron nakrajeny na ctvrtky
1 cibule nakrajena na ctvrtky
1 lzicka rozmarynu
1 lzicka salveje
1 lzicka oregana
7 lzic masla
1 lzice oleje
2 lzice provensalskeho koreni
1 1/2 lzicky soli
1 1/2 lzicky pepre
6 hrnku kureciho vyvaru nebo bujon
1/3 hrnku mouky
Mrizku v troube si dame az dolu a troubu predehrejeme na
Krutu omyjeme a osusime. Dame ji do pekace ve kterem mame mrizku, aby se nam kruta nelepila. Do vnitr kruty dame ctvrtky pomerance, citronu a cibule promichane s 1/2 koreni krome provensalskeho. Svazeme nohy kruty k sobe, aby drzela tvar. V malem kastrolku si rozehrejeme 2 lzice masla s olejem a provensalskym korenim, soli a peprem. Krutu touto smesi poradne promasirujeme a taky dame mezi prsicka a kuzi. Krutu prikryjeme alobalem a peceme na 200 stupnu 20 minut. Na dno pekace pridame tri hrnky vyvaru a zbyle koreni a peceme dalsich 40 minut. Pak snizime teplotu na 180 stupnu. Sundame alobal a pridame dalsi hrnek vyvaru. Peceme dalsi hodinu a pul zalezi na velikosti kruty a obcas polevame vyvarem v pekaci. Po upeceni krutu vyndame dame na plato a prikryjeme na 30 minut alobalem.
Pripravime si omacku : precedime si vyvar s pekace a odmastime si ho, pridame si abychom meli ctyri hrnky (1l), Zbyvajicich 5 lzic masla si rozehrejeme, pridame mouku a udelame si jisku jen svetlou, postupne pridavame vyvar privedeme dovaru a michame. Kratce povarime a pridame nasekanou zelenou petrzelku. Krutu naporcujeme a podavame s bramborovou kasi.