Oznámení

Collapse
No announcement yet.

kruta s provencalskym korenim a citrusy

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • kruta s provencalskym korenim a citrusy

    1 kruta
    1 pomeranc nakrajeny na ctvrtky
    1 citron nakrajeny na ctvrtky
    1 cibule nakrajena na ctvrtky
    1 lzicka rozmarynu
    1 lzicka salveje
    1 lzicka oregana
    7 lzic masla
    1 lzice oleje
    2 lzice provensalskeho koreni
    1 1/2 lzicky soli
    1 1/2 lzicky pepre
    6 hrnku kureciho vyvaru nebo bujon
    1/3 hrnku mouky

    Mrizku v troube si dame az dolu a troubu predehrejeme na

    Krutu omyjeme a osusime. Dame ji do pekace ve kterem mame mrizku, aby se nam kruta nelepila. Do vnitr kruty dame ctvrtky pomerance, citronu a cibule promichane s 1/2 koreni krome provensalskeho. Svazeme nohy kruty k sobe, aby drzela tvar. V malem kastrolku si rozehrejeme 2 lzice masla s olejem a provensalskym korenim, soli a peprem. Krutu touto smesi poradne promasirujeme a taky dame mezi prsicka a kuzi. Krutu prikryjeme alobalem a peceme na 200 stupnu 20 minut. Na dno pekace pridame tri hrnky vyvaru a zbyle koreni a peceme dalsich 40 minut. Pak snizime teplotu na 180 stupnu. Sundame alobal a pridame dalsi hrnek vyvaru. Peceme dalsi hodinu a pul zalezi na velikosti kruty a obcas polevame vyvarem v pekaci. Po upeceni krutu vyndame dame na plato a prikryjeme na 30 minut alobalem.
    Pripravime si omacku : precedime si vyvar s pekace a odmastime si ho, pridame si abychom meli ctyri hrnky (1l), Zbyvajicich 5 lzic masla si rozehrejeme, pridame mouku a udelame si jisku jen svetlou, postupne pridavame vyvar privedeme dovaru a michame. Kratce povarime a pridame nasekanou zelenou petrzelku. Krutu naporcujeme a podavame s bramborovou kasi.
Pracuji...
X