Marinovaná kuřecí křídla
1kg kuřecích křídel
Marináda:
1 dcl kečupu
olej
trošku hořčice
sůl
grilovací koření,pepř ( popř. koření dle chuti - vegeta, kari, sojovka, oregano)
feferonky ( popř. pasta - já používám Harissu)
Kečup rozehřejeme v malém hrnečku s hořčicí a olejem, přidáme koření a necháme vychladnout. Zamícháme pastu z feferonek. V této marinádě obalujeme křídla a necháme odležet. Nejlépe přes noc, ale stačí klidně jen naložit ráno a v poledne péct.
Naskládat do pekáčku nebo skleněné mísy a nepatrně podlijeme. Pečeme do měkka, tak kolem 1 hodiny, podle toho, jak to kdo chce měkké....já nejprve zakryji alobalem, na posledních 15-20min. odkryju a zapeču.
Podávám s chlebem a zeleninou
1kg kuřecích křídel
Marináda:
1 dcl kečupu
olej
trošku hořčice
sůl
grilovací koření,pepř ( popř. koření dle chuti - vegeta, kari, sojovka, oregano)
feferonky ( popř. pasta - já používám Harissu)
Kečup rozehřejeme v malém hrnečku s hořčicí a olejem, přidáme koření a necháme vychladnout. Zamícháme pastu z feferonek. V této marinádě obalujeme křídla a necháme odležet. Nejlépe přes noc, ale stačí klidně jen naložit ráno a v poledne péct.
Naskládat do pekáčku nebo skleněné mísy a nepatrně podlijeme. Pečeme do měkka, tak kolem 1 hodiny, podle toho, jak to kdo chce měkké....já nejprve zakryji alobalem, na posledních 15-20min. odkryju a zapeču.
Podávám s chlebem a zeleninou