Je potřeba hodně masité kuře, aby se dalo dobře vykostit. Položím ho prsama dolů a ostrým tenkým nožem jedu podle pateře, maso seškrabuju od hrudníku,a dávám pozor, abych nepoškodila kůži, já teda odříznu křídla, ale stehna taky vykostím. Vypadá to složitě, ale cvik je cvik a ted už problém nemám. Vyjmu hrudní koš, ty stehna takhle : obrátím je naruby, jako ponožku, a seškrabuju maso od stehenní kosti, tu pak vyjmu, prostě tu kost vytrhnu, a stehno už bez kosti obrátím zase nazpět. Rozložím ten plát masa a trošku naklepu, v té prsní části je masa víc, tak ho odříznu a dodám tam, kde se mi nedostává, protože vždycky budou hluchá místečka. Takže vlastně přemístím kousek prsíček do spodní části,když mám i tak pocit málo masa, nebo se mi podaří proříznout kůži, tak to nahradím kuřecí šunkou. Plát masa osolím, opepřím a potřu horčicí. no a pak záleží na vaší fantazii, já tam dám plátky anglické slaniny, podušené houby, v zimě žampiony, cibuli na kolečka,vajíčko, udělám takovou smaženici, česnek na plátky, a aby to bylo hezké, barevné, tak barevné papriky na tenké prožky nakrájené, nebo porek, kukuřičku, prostě co mám doma. Zavinu to a ovážu nití, někdy to i normálně zašiju jehlou, pomáhám si i jehlicemi na závitky. Povrch posolím a posypu kmínem a dám péct spolu se cibulí nadrobno.Aspon půl hodinky peču přikryté. Podlévám a přelevám vypečenou štávou, pokaždé je to jiné, ten sosík je odvislý od ingrediencí do rolády vložených.Samozřejmě můžete použít různé bylinky, já dávám tymián, nebo rozmarýn, ale opatrně.
Je to složitější, ale stojí to za to ! Vykouzlíte nádheru, po upečení je důležité nechat roládu chvíli odpočinout, aby se dobře krájela. Když to maso vyjmu z pekáče, dodělám štávu, nechám vydusit na tuk, zapráším moukou a přípékám, pak doleju horkou vodu a míchám, případně dochutím, ale většinou už nencí co dochucovat-
Dobrou chuť.Samozřejmě odstranit nitě. Někdy je to problém, takže nit mám jednou a hrooozně dlouhou, pak stačí jen někde přestřihnout a celou vytahnout.
Je to složitější, ale stojí to za to ! Vykouzlíte nádheru, po upečení je důležité nechat roládu chvíli odpočinout, aby se dobře krájela. Když to maso vyjmu z pekáče, dodělám štávu, nechám vydusit na tuk, zapráším moukou a přípékám, pak doleju horkou vodu a míchám, případně dochutím, ale většinou už nencí co dochucovat-
Dobrou chuť.Samozřejmě odstranit nitě. Někdy je to problém, takže nit mám jednou a hrooozně dlouhou, pak stačí jen někde přestřihnout a celou vytahnout.