4 střední vařené brambory , 1 vejce, sůl, hrubá mouka, 1 sáček špenátového protlaku, 1 malá cibulka, česnek, mléko , olej, hladká mouka.
Nejdříve si uděláme špenát.
Na olej dáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Pak přidáme nadrobno nakrájený česnek,přidáme lžíci hladké mouky a uděláme cibulovou jíšku. Do jíšky dáme rozmražený špenát, vlijeme trochu mléka, mícháme až se špenát uvaří. Necháme vystydnout.
Bramborové těsto děláme klasickým způsobem. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Pak přidáme sůl, vejce a hrubé mouky tolik, aby vzniklo pěkné těsto. Nesmí být řídké, takové jako na knedlíky. Vál si podsypeme a vyválíme plát silný asi 1 cm, potřeme ho špenátem a pěkně smotáme do rolády. Ubrousek namočíme do studené vody a roládu na něj opatrně přendáme. Zatočíme , na obou stranách převážeme nití a dáme do páry vařit. Roládu jsem měla velkou jako normální šišku houskového knedlíku. Vařila jsem ve velkém kastrolu, na pařáčku asi 35 minut.
Ještě doporučení. Je lepší roládu krájet ostrým nožem, který po každém ukrojení plátku dáme pod studenou vodu a otřeme ho o nějakou hranu, tak aby byl bez zbytků těsta.
Roládu jíme buď samotnou jen s cibulkou nebo kouskem uzeného masa. Z uvedeného množství jsou dvě větší porce.
Nejdříve si uděláme špenát.
Na olej dáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Pak přidáme nadrobno nakrájený česnek,přidáme lžíci hladké mouky a uděláme cibulovou jíšku. Do jíšky dáme rozmražený špenát, vlijeme trochu mléka, mícháme až se špenát uvaří. Necháme vystydnout.
Bramborové těsto děláme klasickým způsobem. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Pak přidáme sůl, vejce a hrubé mouky tolik, aby vzniklo pěkné těsto. Nesmí být řídké, takové jako na knedlíky. Vál si podsypeme a vyválíme plát silný asi 1 cm, potřeme ho špenátem a pěkně smotáme do rolády. Ubrousek namočíme do studené vody a roládu na něj opatrně přendáme. Zatočíme , na obou stranách převážeme nití a dáme do páry vařit. Roládu jsem měla velkou jako normální šišku houskového knedlíku. Vařila jsem ve velkém kastrolu, na pařáčku asi 35 minut.
Ještě doporučení. Je lepší roládu krájet ostrým nožem, který po každém ukrojení plátku dáme pod studenou vodu a otřeme ho o nějakou hranu, tak aby byl bez zbytků těsta.
Roládu jíme buď samotnou jen s cibulkou nebo kouskem uzeného masa. Z uvedeného množství jsou dvě větší porce.
Comment