Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bramborová roláda se špenátem vařená v páře

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Bramborová roláda se špenátem vařená v páře

    4 střední vařené brambory , 1 vejce, sůl, hrubá mouka, 1 sáček špenátového protlaku, 1 malá cibulka, česnek, mléko , olej, hladká mouka.
    Nejdříve si uděláme špenát.
    Na olej dáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Pak přidáme nadrobno nakrájený česnek,přidáme lžíci hladké mouky a uděláme cibulovou jíšku. Do jíšky dáme rozmražený špenát, vlijeme trochu mléka, mícháme až se špenát uvaří. Necháme vystydnout.
    Bramborové těsto děláme klasickým způsobem. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Pak přidáme sůl, vejce a hrubé mouky tolik, aby vzniklo pěkné těsto. Nesmí být řídké, takové jako na knedlíky. Vál si podsypeme a vyválíme plát silný asi 1 cm, potřeme ho špenátem a pěkně smotáme do rolády. Ubrousek namočíme do studené vody a roládu na něj opatrně přendáme. Zatočíme , na obou stranách převážeme nití a dáme do páry vařit. Roládu jsem měla velkou jako normální šišku houskového knedlíku. Vařila jsem ve velkém kastrolu, na pařáčku asi 35 minut.
    Ještě doporučení. Je lepší roládu krájet ostrým nožem, který po každém ukrojení plátku dáme pod studenou vodu a otřeme ho o nějakou hranu, tak aby byl bez zbytků těsta.
    Roládu jíme buď samotnou jen s cibulkou nebo kouskem uzeného masa. Z uvedeného množství jsou dvě větší porce.
    Attached Files
    Jana H.

  • #2
    Re: Bramborová roláda se špenátem vařená v páře

    To je recept podle mého gusta, miluji špenát a bramborové těsto, dělám zapečené palačinky se špenátem, bramborové šišky, a tohle určitě vyzkouším,na tom pařáčku. Iris
    Iris

    Comment


    • #3
      Re: Bramborová roláda se špenátem vařená v páře

      Iris, v páře jsem je dělala poprvé a už je jinak dělat nebudu. Mě to připadá jednodušší . Někde jsem to četla, možná, že i tady, jak je mým zvykem a pak to zapomenu, tak jsem to chtěla vyzkoušet a mohu jen doporučit. Ve vodě jsem měla tak nějak strach, abych hio nepřevařila. Tady mi to vyšlo. Tak si nech chutnat, mě to chutná moc. J.H.
      Jana H.

      Comment

      Pracuji...
      X