Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Králík nebo kuře v balíčku- Francie

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Králík nebo kuře v balíčku- Francie

    Králíčí předek rozkrájím na větší kousky, pokud to dělám z kuřecího masa, použiji kuřecí řízky- bud prsa, nebo stehenní řízky. Nenaklepávám.
    Každý špalíček osolím, opepřím a posypu trochou tymiánu a dále buď majoránkou, nebo rozmarýnem, oboje je skvělé.
    Pak každý ten kousek zabalím do plátku anglické slaniny a převážu nití.
    Do pekáčku dám hooodně na drobno nakrájené cibule, rozložím balíčky a přidám nakrájená rajčata. Pokapu olejem a peču, nejdřív přikryté půl hodinky, pak dopékám odkryté do měkka podle druhu masa.Podle potřeby podlévám horkou vodou a přelévám přes maso štávou. Ke konci dám troubu na plné pecky, aby slaninka byla křupavá. Vytvoří se krásný sósek.
    K tomu opečené brambůrky, vařené vě šlupce s bobkovým listem , a pak opečené na pánvi se solí a kmínem.
    Jednou jsem omylem dostala králíka a od té doby občas zakoupím králičí řízky, pokud je seženu. Tenhle recept jsem vyzkoušela podle francouzské kuchařky v r.198O a je to naše oblíbené jídlo.
    Iris

  • #2
    Re: Králík nebo kuře v balíčku- Francie

    Ahoj kolegyňko to musím zkusit králíky chováme a tak mám přísun masíčka.S tou slaninou to musí být super.Kombinaci tymiánu majoránu a rozmarýnu používám je bezvadná. Maruška
    MARUŠKA

    Comment

    Pracuji...
    X