Králíčí předek rozkrájím na větší kousky, pokud to dělám z kuřecího masa, použiji kuřecí řízky- bud prsa, nebo stehenní řízky. Nenaklepávám.
Každý špalíček osolím, opepřím a posypu trochou tymiánu a dále buď majoránkou, nebo rozmarýnem, oboje je skvělé.
Pak každý ten kousek zabalím do plátku anglické slaniny a převážu nití.
Do pekáčku dám hooodně na drobno nakrájené cibule, rozložím balíčky a přidám nakrájená rajčata. Pokapu olejem a peču, nejdřív přikryté půl hodinky, pak dopékám odkryté do měkka podle druhu masa.Podle potřeby podlévám horkou vodou a přelévám přes maso štávou. Ke konci dám troubu na plné pecky, aby slaninka byla křupavá. Vytvoří se krásný sósek.
K tomu opečené brambůrky, vařené vě šlupce s bobkovým listem , a pak opečené na pánvi se solí a kmínem.
Jednou jsem omylem dostala králíka a od té doby občas zakoupím králičí řízky, pokud je seženu. Tenhle recept jsem vyzkoušela podle francouzské kuchařky v r.198O a je to naše oblíbené jídlo.
Každý špalíček osolím, opepřím a posypu trochou tymiánu a dále buď majoránkou, nebo rozmarýnem, oboje je skvělé.
Pak každý ten kousek zabalím do plátku anglické slaniny a převážu nití.
Do pekáčku dám hooodně na drobno nakrájené cibule, rozložím balíčky a přidám nakrájená rajčata. Pokapu olejem a peču, nejdřív přikryté půl hodinky, pak dopékám odkryté do měkka podle druhu masa.Podle potřeby podlévám horkou vodou a přelévám přes maso štávou. Ke konci dám troubu na plné pecky, aby slaninka byla křupavá. Vytvoří se krásný sósek.
K tomu opečené brambůrky, vařené vě šlupce s bobkovým listem , a pak opečené na pánvi se solí a kmínem.
Jednou jsem omylem dostala králíka a od té doby občas zakoupím králičí řízky, pokud je seženu. Tenhle recept jsem vyzkoušela podle francouzské kuchařky v r.198O a je to naše oblíbené jídlo.
Comment