Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Smažené křehčené řízky se šťouchanými bramborami

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Smažené křehčené řízky se šťouchanými bramborami

Řízky, kuřecí nebo vepřové naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme přes noc do směsi : smícháme 1 bílý jogurt, dvě vejce , strochu soli a pepře,l stroužek prolisovaného čeneku. To je nnožství asi na 8 řízků .
    Druhý den obalíme ve strouhance a pozvolna smažíme.

Šťouchané brambory : brambory na čtvrtky uvaříme se solí , kmínem a bobkovým listem do měkka, scedíme.
    Do hlubší pánve dále olej a necháme zesklovatět cibulu, nakrájenou na půlkolečka, přidáme okapané brambory a rozštoucháme štouchadlem , ale ne úplně. Osolíme, opepříme a opékáme, obracíme ode dna pánve, přidáme plnotoučnou hořčici a promícháme, můžeme přidat kousek másla. Někdy tam dávám i barevnou papriku na tenké proužky.
    Je to příjemná změna přílohy k řízkům, karbanátkům, i k pečenému masu.
    Iris

Re: Smažené křehčené řízky se šťouchanými bramborami

Já když se nechci zdržovat s klepáním, tak si je naklepu den dopředu potřu olejem a nasolím, naskládám do misky nebo talíře na sebe a druhý den už jenom balím a smažím. Jsou křehčí a nezdržuju se klepáním, to když je nás tady víc a někam se jede, tak když se vrátíme je brzy hotovo. Věrka. :P
    Věrka.

Comment

Ahoj Iris, sice je to recept staršího data, ale začínám vidět výhodu v koukání, kdo je online a tam často narazím na zajímavé recepty, kdy jinak nestíhám všechny prostudovat.
      Zaujaly mě ty šťouchané brambory, s cibulí a hořčicí, to jsem ještě nezkoušela, a protože jsem bramborová, co nejdřív zkusím, nemusí být jen kaše nebo vařené.
      Tak se měj.
      anina s.

Comment

Taky nakládáme maso na řízky ale jen do oleje popř.koření,solím až před obalováním,prý sůl z toho vytáhne vodu.Ale jsou křehoučké jako dort jen se rozsypávají
        MARUŠKA

Comment

Já nakládám do jogurtu, nebo podmáslí, co je po ruce a solím taky před smažením. Hořčici do brambůrek zkusím, přidávám jinak ještě angl. slaninku. Takže vyzkouším zase jinak.
          Renata

Comment

Pracuji...
          X