Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Smažené křehčené řízky se šťouchanými bramborami

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Smažené křehčené řízky se šťouchanými bramborami

    Řízky, kuřecí nebo vepřové naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme přes noc do směsi : smícháme 1 bílý jogurt, dvě vejce , strochu soli a pepře,l stroužek prolisovaného čeneku. To je nnožství asi na 8 řízků .
    Druhý den obalíme ve strouhance a pozvolna smažíme.

    Šťouchané brambory : brambory na čtvrtky uvaříme se solí , kmínem a bobkovým listem do měkka, scedíme.
    Do hlubší pánve dále olej a necháme zesklovatět cibulu, nakrájenou na půlkolečka, přidáme okapané brambory a rozštoucháme štouchadlem , ale ne úplně. Osolíme, opepříme a opékáme, obracíme ode dna pánve, přidáme plnotoučnou hořčici a promícháme, můžeme přidat kousek másla. Někdy tam dávám i barevnou papriku na tenké proužky.
    Je to příjemná změna přílohy k řízkům, karbanátkům, i k pečenému masu.
    Iris

  • #2
    Re: Smažené křehčené řízky se šťouchanými bramborami

    Já když se nechci zdržovat s klepáním, tak si je naklepu den dopředu potřu olejem a nasolím, naskládám do misky nebo talíře na sebe a druhý den už jenom balím a smažím. Jsou křehčí a nezdržuju se klepáním, to když je nás tady víc a někam se jede, tak když se vrátíme je brzy hotovo. Věrka. :P
    Věrka.

    Comment


    • #3
      Ahoj Iris, sice je to recept staršího data, ale začínám vidět výhodu v koukání, kdo je online a tam často narazím na zajímavé recepty, kdy jinak nestíhám všechny prostudovat.
      Zaujaly mě ty šťouchané brambory, s cibulí a hořčicí, to jsem ještě nezkoušela, a protože jsem bramborová, co nejdřív zkusím, nemusí být jen kaše nebo vařené.
      Tak se měj.
      anina s.

      Comment


      • #4
        Taky nakládáme maso na řízky ale jen do oleje popř.koření,solím až před obalováním,prý sůl z toho vytáhne vodu.Ale jsou křehoučké jako dort jen se rozsypávají
        MARUŠKA

        Comment


        • #5
          Já nakládám do jogurtu, nebo podmáslí, co je po ruce a solím taky před smažením. Hořčici do brambůrek zkusím, přidávám jinak ještě angl. slaninku. Takže vyzkouším zase jinak.
          Renata

          Comment

          Pracuji...
          X