Řízky, kuřecí nebo vepřové naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme přes noc do směsi : smícháme 1 bílý jogurt, dvě vejce , strochu soli a pepře,l stroužek prolisovaného čeneku. To je nnožství asi na 8 řízků .
Druhý den obalíme ve strouhance a pozvolna smažíme.
Šťouchané brambory : brambory na čtvrtky uvaříme se solí , kmínem a bobkovým listem do měkka, scedíme.
Do hlubší pánve dále olej a necháme zesklovatět cibulu, nakrájenou na půlkolečka, přidáme okapané brambory a rozštoucháme štouchadlem , ale ne úplně. Osolíme, opepříme a opékáme, obracíme ode dna pánve, přidáme plnotoučnou hořčici a promícháme, můžeme přidat kousek másla. Někdy tam dávám i barevnou papriku na tenké proužky.
Je to příjemná změna přílohy k řízkům, karbanátkům, i k pečenému masu.
Druhý den obalíme ve strouhance a pozvolna smažíme.
Šťouchané brambory : brambory na čtvrtky uvaříme se solí , kmínem a bobkovým listem do měkka, scedíme.
Do hlubší pánve dále olej a necháme zesklovatět cibulu, nakrájenou na půlkolečka, přidáme okapané brambory a rozštoucháme štouchadlem , ale ne úplně. Osolíme, opepříme a opékáme, obracíme ode dna pánve, přidáme plnotoučnou hořčici a promícháme, můžeme přidat kousek másla. Někdy tam dávám i barevnou papriku na tenké proužky.
Je to příjemná změna přílohy k řízkům, karbanátkům, i k pečenému masu.
Comment